Lifestyle

5 dingen die je wil weten voordat je je eerste auto koopt

Er zijn bepaalde dingen in het leven die je op voorhand wil weten. Of je je tentamen haalt bijvoorbeeld. Of hoe geweldig zou het zijn geweest als je op voorhand al wist dat je je rijbewijs zou halen? Hoe dan ook: in deze categorie valt ook het kopen van je eerste auto. Want hoe weet je nu écht zeker dat je geen miskoop doet? Girlscene helpt je een handje op weg!

Je hebt je rijbewijs in the pocket en je wil nu hartstikke graag gaan rijden. Nu kun je niet altijd de auto van je ouders lenen, dus dan is het wel zo fijn om je eigen auto voor de deur te hebben! Maar met het kopen van een auto ga je niet over één nacht ijs. Hoe weet je zeker dat je niet een totale miskoop doet? Well, als je over de volgende dingen goed nadenkt, dan moet het helemaal goedkomen. Stel jezelf de volgende vragen.

1. Kopen of leasen?
Je eerste gedachte is misschien om meteen een auto te kopen, maar wist je ook dat je een auto kunt leasen? Dat is ideaal als je bijvoorbeeld nu niet het bedrag voor een koopauto bij elkaar hebt gespaard! Bovendien heeft leasen nog veel meer voordelen. We keken bij Opel Private Lease en daarbij zijn de volgende kosten al in het maandtarief verwerkt:
☆ Motorrijtuigenbelasting
☆ Kosten van reparatie en regulier onderhoud
☆ Wettelijke Aansprakelijkheids verzekering
☆ Casco-verzekering
☆ Ongevallen inzittenden verzekering
☆ Rechtsbijstand verzekering
☆ Kosten van pechhulp in binnen- en buitenland

Wie weet is leasen in dit geval wel gunstiger voor jou.

2. Wat is je budget?
Of je nu een auto gaat kopen of leasen: bepaal van tevoren wat je budget is. Aan de hand daarvan kijk je of een nieuwe auto iets voor jou is, of toch een occasion. Doe op voorhand alvast wat research, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan zodra je gaat auto shoppen. Als auto’s duizenden euro’s duurder blijken te zijn is het toch even schrikken. Daarom is het wel zo fijn als je weet wat een auto tegenwoordig kost.

3. Bij welke autodealers ga je langs?
Het is logisch als je niet meteen weet welke auto je precies wil hebben. Schakel daarom hulp in van iemand die verstand heeft van auto’s en ga langs bij verschillende autodealers. Je wil natuurlijk wel weten met wat voor auto je thuis gaat komen, dus wees vooral niet bang om een proefrit te maken. Nadat je in een paar auto’s hebt gereden krijg je een veel beter beeld van wat je wel en wat je vooral niet in een auto zoekt. En dat maakt je zoektocht een stuk makkelijker!

4. Wanneer ga je de auto kopen?
Misschien is je keuze gevallen op een stadsauto. Daarmee kom je al heel ver, maar zorg er wel voor dat je genoeg tijd hebt genomen om de ideale auto voor jou te vinden. Timing is alles als het gaat om kopen van een auto. Net zoals met vliegtickets is het beter om tot aankoop over te gaan op een doordeweekse ochtend. Dan is het bij autodealers over het algemeen ook rustiger en voel je waarschijnlijk minder druk van de verkoper om een (gedwongen) keuze te maken. Bovendien heb je dan meer tijd om te onderhandelen over de prijs. Je wil natuurlijk wel de beste deal maken!

5. Ga je de auto inruilen?
Tot slot is het veel voordeliger om een auto te kopen die een beetje waardevast is. Waarom? Misschien is de relatie tussen jou en de auto niet een kwestie van ‘tot de dood ons scheidt’ en ruil je ‘m liever over een paar jaar al in voor een mooier exemplaar. Niets mis mee, maar als je dan kiest voor een auto die minder snel waarde verliest, doe je nu eigenlijk al een betere koop.

Lees ook:

*Dit is een advertorial