Beauty

Dé tips die je moet weten voordat je begint met hairextensions

Niet iedereen is gezegend met een volle bos haren en daarom zijn hairextensions dé perfecte oplossing. Maar er komen hier een aantal dingen bij kijken voordat je begint met het dragen van de extensions. De haarstyliste van de Kardashians geeft tips voor meiden die net beginnen met het dragen van extensions. Voortaan zien je haren er net zo fabulous uit als die van celebrities!

De beroemde haarstyliste van de Kardashians, Jen Antkin, is bekend onder de celebs. Ze wil heel graag het negatieve beeld van hairextensions de wereld uithelpen. Haar doel is om iedereen er fabulous uit te laten zien. Dus ben jij ook iemand die al een lange tijd eraan zit te denken om haar te nemen, maar weet je niet hoe je dit het beste kan aanpakken? Check hieronder dan haar tips.

1. Het moet blenden met je eigen haarkleur
De grootste fout die gemaakt wordt bij het dragen van hairextensions, is dat de kleur van extensions vaak niet overeenkomt met de eigen haarkleur. Het is belangrijk dat het wel matcht, omdat het anders er nep uitziet. Dus kies altijd de juiste kleur uit of laat het gewoon verven bij je kapper in jouw haarkleur. Denk er wel aan dat je wortels een andere kleur hebben dan de uieinden, want deze zijn vaak iets lichter. 

2. Laat je kapper de extensions in model knippen 
Neem je extensions mee naar de kapper, zodat hij of zij dit in model kan knippen passend bij jouw haarstijl. De bekende haarstyliste van de Kardashians zegt: ”Ik dun graag extensions uit, zodat ze lekker soepel bewegen, net als ‘echte’ haren.” Ook knipt ze er lagen in als dit nodig is. Het belangrijkste van dit allemaal is dat de extensions zo gevormd worden, dat het past bij jouw gezichtsvorm. 

3. Krul of stijl de extensions voor je ze draagt
Geef de extensions structuur door ze te krullen of stijlen. De makkelijkste manier om dit te doen, is door ze eerst aan een kledinghanger op te hangen. Op deze manier kan je heel makkelijk de extensions stylen. Vergeet niet om er haarlak overheen te spuiten, zodat de structuur er lang in blijft. 

4. Gebruik haarlak op de clips, niet alleen op de haren
Jen zegt dat ze clip-ins gebruikt bij veel klanten. Ze vertelt: ”Spray haarlak op de plek waar je de extensions wilt plaatsen en op de clip van de extensions, voordat je ze indoet. Dit zorgt voor meer grip.”  

5. Gebruik producten om het echt te laten lijken
Gebruik producten als een haarolie en haarlak om het geheel er echt te laten uitzien. Breng bijvoorbeeld een haarolie aan bij de punten, zodat ze er glanzend en levendig uitzien. 

6. Probeer clip-in staarten te ontwijken, het kan er nep uitzien
Clip-in staart extensions zijn volgens Jen af te raden. In plaats van dat te gebruiken, raadt ze het aan om gewone clip-ins in een staart bij elkaar te brengen. Maak eerst een staart met je eigen haar en werk vanuit je echte paardestaart met de extensions. Plaats deze eromheen en zorg dat het natuurlijk bij elkaar komt. 

7. Zorg goed voor de extentions, zodat ze langer meegaan
Het is erg belangrijk om voor de extensions te zorgen. Hang ze aan een kledinghanger en neem ze mee de douche in. Was ze net als je eigen haren met shampoo en conditioner. Laat ze vervolgens goed drogen. Bij kwalitatief goede extensions is het mogelijk om het ook door te kammen en te verzorgen als je eigen haren. 

8. Rock jouw extensions
Wees trots op je extentions en trek er niets van aan als mensen het raar vinden dat je dit draagt. Tegenwoordig worden hairextensions gelukkig wel steeds meer geaccepteerd, dus schaam je er absoluut niet voor!

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock