Food

Smullen: 4 x fantastische veganistische milkshake recepten

Vaker vegetarisch en veganistisch eten is helemaal in op het moment. Maar goed ook, want het is vaak een stuk gezonder en over het algemeen beter voor het milieu. Wel blijft het vaak lastig om nieuwe lekkere recepten te vinden die veganistisch zijn. Daarom helpt Girlscene je een handje. Wij zetten 4 heerlijke veganistische milkshake recepten op een rij voor je.

Vanille matcha milkshake 
Deze milkshake is super makkelijk en snel te maken! Daarbij is de vanille matcha milkshake natuurlijk ook gewoon heel lekker. Maar wees wel voorbereid: hij heeft namelijk wel een groene kleur.
Ingrediënten:
– 600 ml amandelmelk
– 1 theelepel matcha poeder
– 3 theelepels ahornsiroop
– Halve theelepel vanille extract
Recept:
Mix eerst de amandelmelk en de matcha poeder goed door elkaar. Voeg vervolgens de ahornsiroop en het vanille extract toe. Klaar!

Aardbeien milkshake met chocolade
Super lekker en zo gemaakt is deze aardbeien milkshake met stukjes chocolade. Daarbij is deze milkshake met zijn basisingrediënten kokosnootmelk en chiazaadjes ook nog eens een stuk gezonder dan milkshakes die je met roomijs maakt.
Ingrediënten:
– 1,5 kopje kokosnootmelk
– 1 kopje stukjes aardbei
– 1 eetlepel chiazaadjes
– 1 theelepel vanille extract
– 2 eetlepels kleine stukjes chocolade
– 5 à 6 ijsblokjes
Recept:
Stop alles in de blender (mixen met een staafmixer is trouwens ook goed) en laat alles door elkaar mixen tot het een glad en romig geheel is. Klaar!


Oreo milkshake met mint
Een beetje gek maar zeker de moeite waard om eens te proberen is deze Oreo milkshake met mint en spinazie. Lekker en gezond: wat wil je nog meer van een milkshake?!
Ingrediënten:
– 400 ml kokosnootmelk
– 3/4 kopje babyspinazie
– 0,5 kopje verse muntblaadjes
– 1 à 2 theelepels pepermunt extract
– 1 eetlepel vanille extract
– 1,5 kopje notenmelk
– 3 eetlepels ahornsiroop
– 4 Oreo koekjes (verkruimeld)
Recept:
1. Eerst ga je het ijs maken door de kokosnootmelk, baby spinazie, muntblaadjes, pepermunt extract en vanille extract in een blender door elkaar te mixen. Wanneer alles goed gemengd is verdeel je de mix over een ijsblokjes vorm en laat je ze een tijdje invriezen.
2. Wanneer de speciale ijsblokjes helemaal bevroren zijn kan je ze weer uit de vriezer halen. Je doet ze vervolgens samen met de notenmelk. Mix het geheel tot alle ijsblokjes gebroken zijn en zet hem op laag terwijl je de ahornsiroop toegevoegd. Voeg als laatste de verkruimelde Oreo koekjes toe en zet de blender nog even op de hoogste stand. Je milkshake is nu klaar om te drinken!

Bananen milkshake met pindakaas en chocola
Ben jij dol op pindakaas? Dan is dit de milkshake voor jou!
Ingrediënten:
– 1 grote bevroren banaan
– 1 eetlepel pindakaas
– 1 à 2 dadels zonder pit
– 1 eetlepel cacao poeder
– 1 à 1,5 kopje amandelmelk
– Eventueel 0,5 kopje ijsblokjes
Recept:
Snijd de bananen in stukjes en doe hem met alle ingrediënten behalve de amandelmelk en de ijsblokjes in de blender. Mix het tot een glad geheel. Zet vervolgens de blender op de zachtste stand en voeg de amandelmelk in delen toe.