Lifestyle

11 dingen over honden die jij nog niet wist

Waar het gedrag van katten het grootste deel van de tijd een groot mysterie blijft, zijn de acties van honden allemaal te verklaren. En deze lieve beestjes halen toch eens een gekke streken uit! Girlscene heeft precies uitgezocht waarom jouw trouwe viervoeter de dingen doet die hij doet. Lees snel verder voor 11 leuke en interessante weetjes over honden!

Waarom klimt hij altijd op bed? 
De bank ligt net zo comfortabel en heeft veel meer plek. Toch blijft je hond maar terug komen naar jouw bed. Dit komt door verschillende redenen (het is bij jou bijvoorbeeld warmer dan op de bank), maar de belangrijkste is omdat honden heel slim zijn en heel goed door hebben dat daar het ‘nest’ van het huis is. Het veiligste plekje dus.

Waarom leunt hij tegen me aan?
Honden leunen tegen hun baasje aan wanneer ze zich onveilig voelen. Daarom gebeurt dit vaker als je bijvoorbeeld op een nieuwe plek met je hond bent. Hij zoekt gewoon je aandacht en je bescherming.

Waarom ligt hij op mijn voeten?
Honden liggen graag op dit bereikbare plekje van je lichaam om hun geur achter te laten en zo te signalen dat jij deel van hun familie bent. Super lief!

Waarom gaapt hij?
Net als een mens gapen honden als ze moe zijn, maar het kan ook betekenen dat ze nerveus zijn. Dan gebruiken ze het gapen om zichzelf te kalmeren, slim hè.

Waarom geeft hij cadeautjes?
Komt je hond voor de zoveelste keer met een nieuwe tak of bal aanzetten? Dan doet hij dit niet alleen omdat hij aandacht wil en probeert met je te spelen. Je hond is eigenlijk vooral bezig met het laten zien hoe goed hij is: hoe snel hij kan rennen, hoe slim hij is in dingen vinden, etcetera.

Waarom maakt hij de meubels stuk?
Honden maken alleen dingen kapot wanneer ze bang of nerveus zijn. Daarom gebeurt dit ook eerder als je weg bent. Hij mist je gewoon heel erg en is niet gerust totdat je terug bent.


Waarom kruipt hij in één?
Is jouw hond uit een asiel of had hij voorheen baasjes die niet zo lief voor hem waren? Dan heeft hij waarschijnlijk vaak de neiging om in één te kruipen. Dit is een overlevingsinstinct waarbij hij probeert zichzelf onzichtbaar te maken. Wanneer je hem een liefdevol en veilig huis biedt gaat dit vanzelf over.

Waarom staart hij naar me? 
Wanneer hij je heel intens aanstaart heeft hij iets van je nodig. Dit kan van alles zijn, maar meestal gaat het om uitgelaten worden of eten.

Nog een paar algemene weetjes:
– Een hond is te identificeren met zijn neusafdruk
– Honden kunnen niet alleen drugs opsporen, ze kunnen ook ziektes ruiken
– Er zijn verschillende soorten fruit en noten die echt heel slecht zijn voor honden, altijd opletten wat hij eet dus!