Lifestyle

Geniaal: Zo maak je thuis je eigen Lush bathbomb!

Lush bathbombs: wat zijn ze toch geweldig. Ze veranderen je bad in één grote regenboog en je badkamer ruikt ook nog eens fantastisch! Klein minpuntje, ze zijn wel een beetje prijzig om wekelijks mee te badderen. Gelukkig hoef jij je vanaf nu hier geen zorgen meer om te maken, want in dit artikel laten we jou zien hoe jij thuis een bathbomb kunt maken.

Dit heb je nodig voor ongeveer twee bathbombs:
♥ 100 gram citroenzuur
♥ 125 gram zuiveringszout
♥ 100 gram maïzena
♥ 5 druppels etherische olie
♥ 1,5 lepel kokosolie
♥ Kleurstof(fen) (eetbaar)
♥ Gietvormpje

De meeste producten zijn te koop bij een winkel zoals Holland & Barret (voorheen De Tuinen). Kokosolie, kleurstof en maïzena kochten wij gewoon bij de supermarkt. Het vormpje kochten wij bij Action en was eigenlijk een doosje met snoep. Wees creatief!


1. Doe alle ‘droge’ ingrediënten in een kom en mix deze goed door elkaar. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer te zien zijn. Verdeel het hierna in verschillende bakjes, afhankelijk van het aantal kleuren.


2. Roer nu in een apart bakje de etherische olie, kokosolie en kleurstof door elkaar, en voeg dit lepeltje voor lepeltje toe aan de verschillende bakjes. Wij kozen voor de etherische olie in de geur Lemon grass en voor de kleuren donker- en lichtroze.


3. Goed blijven roeren en test tussendoor even of het al goed aan elkaar kleeft. Anders moet je wat extra olie of een héél klein beetje water toevoegen.


4. Vul nu de vorm met de het mengsel. Wij kozen voor de linkerkant donkerroze en rechterkant lichtroze. How cute?

5. En dan is dit het resultaat!
 

Lees ook: