Lifestyle

Heftig verhaal: Ik heb klassiek autisme

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer het verhaal van een meisje met klassiek autisme.

Het was Kerstmis en de kerstvakantie was aangebroken. Ik was op school ‘minder’ slim dan andere meisjes uit mijn klas en ik begreep ook niet echt alles. Dus ik moest speciaal onderwijs volgen. Ik moest keihard huilen, want ik wilde mijn vriendinnen niet achterlaten. Mijn eerste schooldag ging ook niet helemaal lekker. Ik stond daar in de gang naar de deur van mijn klas te kijken en wilde eigenlijk niet naar binnen. De lerares heeft mij bijna letterlijk naar binnen moeten sleuren en zei ‘Jij bent vast Vera. Welkom!’. Ze stond op en wees me vriendelijk mijn plek aan. Ik zat naast Milou, een meisje dat ik al kende in mijn buurt, dus dat was fijn. Ik zat in een klas met dertien kinderen, en schrok hier best van. Ik had meer kinderen verwacht.

De maanden vlogen voorbij. Een paar maanden later kwam er een nieuw meisje bij: Marieke. Ik had een slecht gevoel bij haar. Ik vond haar eigenlijk een echte bitch. Uiteindelijk was ze gelukkig niet zo. We zijn later echte vriendinnen en vertelden elkaar alles. Ze vertelde mij dat ze ‘klassiek autisme’ had. Maar wat is dat? Ik ging er meer over opzoeken. Wat blijkt? Ik heb ook klassiek autisme. Ik werd hier erg down van en wilde niet meer leren. Aan het einde van het jaar bleek het dat mijn cijfers niet goed genoeg waren om naar de middelbare school te gaan. Het jaar daarna snakte ik dan ook echt naar zomervakantie, ik wilde zo graag naar de middelbare school!

Het was een leerzaam jaar, met ups en downs . Nu heb ik het moeilijk en moet ik nog een jaar in groep 8 en ben ik al dertien jaar. Maar ik heb het geaccepteerd, wat ik in het begin niet deed, maar heb het nog steeds erg moeilijk.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal of Leven met’.

Lees ook:

Beeld: iStock