Health

5 makkelijke workouts voor thuis

Soms heb je helemaal geen zin om naar de sportschool te gaan, omdat het waarschijnlijk weer te druk zal zijn. Met zoveel mensen in één ruimte is het eenmaal niet fijn om te sporten. Toch wil jij wel beweging hebben, aangezien je de motivatie hebt om een killer body te krijgen. Daarom hebben wij vijf sportoefeningen opgezocht, waarmee jij thuis heel makkelijk je hele lichaam traint. 

In de sportschool kan je heel makkelijk je hele lichaam trainen, maar don’t worry dit is ook gewoon thuis mogelijk! Hieronder vind je vijf workouts, waarmee jij verschillende delen van je lichaam thuis traint. Je hebt voor deze oefeningen geen sportattributen en niet al te veel ruimte nodig. 

1. Workout platte buik
Deze workout bestaat uit zeven verschillende oefeningen, waarmee jij je abs traint. Het zijn allemaal vrij basic oefeningen en het enige wat jij hiervoor nodig hebt is een sportmat. Ga op een rustige plek liggen en voer de oefeningen uit de video uit. Het duurt bij elkaar een klein kwartiertje. 

2. Workout benen
In de video hieronder is een workout van acht minuten te zien, waarmee jij je benen traint. Het bestaat uit zes verschillende oefeningen en het duurt circa acht minuten. Herhaal dit circuit één of twee keer, om de benen optimaal te trainen en vergeet niet om op het einde om je spieren te stretchen. 

3. Workout billen
We willen allemaal rondgevormde billen en om dit te krijgen moet er flink getraind worden. Deze workout bestaat uit zes oefeningen. Elke oefening duurt veertig seconden en tussendoor heb je vijf seconden de tijd om te rusten. 

4. Workout hele lichaam
Dit is een goede workout voor beginners, waarmee je het hele lichaam traint. Je verbrandt hiermee heel makkelijk calorieën. Deze workout duurt iets langer, dus wees goed voorbereid! Het bestaat uit redelijk wat oefeningen. Elke oefening duurt maar een paar seconden. 

5. Workout rug
Dit is een workout voor een sexy rug en wie wilt dit nou niet hebben? Het bestaat uit zes verschillende oefeningen, die niet al te moeilijk zijn. Tip: een fijne en zachte sportmat is hierbij een must. 

Lees ook:

Bron | Beeld: iStock