Lifestyle

14 struggles die elk brillenmeisje herkent

De meest simpele dagelijkse bezigheden worden in één keer een stuk lastiger als je een bril hebt. Niet altijd even fijn dus. Gelukkig valt er wel mee om te gaan als je het gewend bent, maar dan zijn er ook nog de ‘super originele’ opmerkingen die je als brillenmeisje van anderen moet h0rej. Dit en meer zet Girlscene allemaal op een rij. Deze 14 struggles herkent ieder brillenmeisje.

1. Héél behulpzaam advies (maar niet heus)
Elke keer als iemand zegt dat je ‘gewoon even goed moet kijken’ wanneer je je bril kwijt bent, wordt deze opmerking irritanter. 

2. Imago van brildragers
Ja, natuurlijk heeft het dragen van een bril alles met mijn intelligentie te maken en niet met het feit dat mijn ogen gewoon niet zo goed zijn. Zucht…

3. Onpraktisch
Je kan met je hoofd nooit ergens tegenaan leunen omdat je bril dan helemaal scheef zit. 

4. Paar minuten zonder
Even geen zin om voor elk klein dingetje gelijk je bril op te zetten? Dan loop je door het huis met de meest wantrouwende blik in je ogen. Je zicht is namelijk super wazig en je wilt nergens tegenaan lopen of iets verkeerd pakken. 

5. Naar de bios
De favoriete films voor brillenmeisjes zijn natuurlijk de 3D-films. Lekker handig, twee van die brillen over elkaar waarvan er één van slecht plastic is waardoor er vaak van alles in weerspiegelt… #not

6. Beste comebacks 
Weleens de opmerking gekregen: ‘Je zou er zoveel leuker uitzien zonder bril’? Dan geven we je hierbij de beste comeback ever: ‘Ja, jij ziet er vast ook een stuk beter uit als ik geen bril op heb.’

7. Schoonhouden
Iedereen die zegt zijn of haar bril zonder moeite volledig schoon te kunnen houden voor langere periodes liegt. Het schoonhouden van je bril is een dagtaak die je altijd bezig blijft houden. 


8. Onherkenbaar
Mensen die je niet herkennen als je je bril een keertje niet op hebt. Altijd fijn. Daarbij kunnen ze er vaak maar niet over ophouden hoe anders je er uit ziet wanneer ze er achter komen dat jij het bent. Nog fijner.

9. Hete drankjes drinken
Jup, ook het glas van jouw bril beslaat volledig wanneer er condens op komt. Probeer daar maar eens stomende kop thee of koffie mee te drinken! 

10. Nieuwe bril
Niet alleen andere mensen moeten vaak wennen aan je andere look wanneer je een nieuwe bril hebt. Ook jij moet wennen aan de nieuwe glazen en het andere montuur. De hele wereld ziet er even anders uit voor je. 

11. Ongelukken
Of het nu een bal is die tegen je hoofd aankomt of dat je per ongeluk ergens tegenaan loopt: je bril staat gelijk helemaal scheef op je hoofd en het ziet er niet uit. 

12. Vergeten af te doen
Aan het einde van een lange dag vergeten je bril af te zetten terwijl je onder de douche stapt. Oeps!

13. Je haar doen
Zowel met een bril op als zonder bril is dit een extra intensieve bezigheid voor brillenmeisjes. Als je hem op hebt zit hij namelijk vaak in de weg en als je hem aflaat zie je niet precies wat je doet. Keuzes, keuzes…

14. Mascara
Oh, oh, die mascara toch! Met een zware bril op wil je je mascara natuurlijk wel zo duidelijk mogelijk doen dat mensen het daadwerkelijk zien, maar je wilt natuurlijk ook niet dat het afgeeft op de binnenkant van je bril. Balans is de truc bij deze lastige taak.

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock

Must reads 👀