Food

Hoera: Het is vandaag Nationale Pindakaasdag en je kunt gratis ontbijten!

Pindakaas. Je vindt het fantastisch of je vindt het vreselijk. Wij zijn er dól op en hebben altijd wel een pot klaarstaan op de redactie. Ben jij ook een echte pindakaas fan? Dan moet je dit artikel echt lezen. Vandaag is het namelijk Nationale Pindakaasdag! Pak dus snel een boterham met pindakaas, en lees in dit artikel precies wat deze dag inhoudt.

Nationale Pindakaasdag. Ja meiden, het bestaat echt! Hoewel pindakaas oorspronkelijk vanuit Amerika is overgewaaid naar Nederland, is het nu niet meer weg te denken uit de supermarktschappen. En omdat wij in Nederland, in Amsterdam om precies te zijn, de enige echte Pindakaaswinkel hebben, besloten de heren vandaag eens goed uit te pakken. Zij geven op deze mooie ochtend maar liefst tweehonderd (!) ontbijtjes weg aan voorbijgangers. Met uiteraard, je raadt het al, heel veel pindakaas!
 

Al meer dan 1400 mensen hebben via Facebook laten weten dat ze erbij zijn… Het is nog nooit zo groot gevierd! Wij genieten vandaag in ieder geval van een extra bammetje pindakaas. Jij ook?

Lees ook:

Beeld: iStock