News

Yes! Er komt waarschijnlijk een roodharige emoji

We hebben natuurlijk de emoji van het meisje met blond haar, bruin haar én zwart haar. Maar hey, waar is eigenlijk het meisje met de rode haren? Ongeveer 5% van alle mensen hebben namelijk rood haar op onze aardbol, dus wij vragen ons af waarom deze emoji eigenlijk nog niet bestaat? Gelukkig lijkt daar nu verandering in te komen en zijn we binnenkort weer een emoji rijker.

Binnenkort vindt er een vergadering plaats over de eventuele toevoeging van een emoji met rood haar. De Unicode Emoji Subcommittee, die zich bezighoudt met de goedkeuring van nieuwe emoji’s, bespreekt in deze vergadering wat de mogelijkheden zijn. Komt er een gehele nieuw poppetje met rood haar? Of een nieuwe haaroptie bij de bestaande emoji’s? 

 

A photo posted by Ginger Parrot (@gingerparrot) on

Tijdens de vergadering zullen de leden van de Emoji Subcommittee de verschillende manieren bespreken waarop roodharige emoji geïmplementeerd zouden kunnen worden. In het document komen meerdere mogelijkheden aan bod, zoals een geheel nieuw gezicht met rood haar toevoegen of juist een haaroptie voor bestaande emoji. De vergadering is volgende week al, dus we houden je op de hoogte! Wanneer het plan wordt goedgekeurd, kun je de emoji waarschijnlijk in juni op je telefoon verwachten. Dan wordt er namelijk een nieuwe lichting emoji’s gelanceerd. Woehoe!

Lees ook:

Bron