News

Deze ballerina met obesitas inspireert dansers over de hele wereld

Streetdance, jazzdance, of klassiek ballet. Veel meiden hebben gedanst of dansen nog steeds bij een dansschool en natuurlijk dansen we wat af in de kroeg of discotheek. En hey, stiekem dansen we allemaal maar al te graag voor de spiegel. De Amerikaanse Lizzy danst ook en haar video’s gaan zelfs viral en dat heeft een reden, check hieronder waarom.

De Amerikaanse Lizzy Howell gaat helemaal viral met haar ballet skills. Dit is geen toeval, want de 15-jarige heeft namelijk geen doorsnee ballerina-figuur. Lizzy leidt namelijk aan obesitas en de ziekte Pseudotumor cerebri, een zeldzame aandoening waarbij je er een verhoogde druk op de hersenen komt te staan. Maar ze laat zich er hierdoor niet van weerhouden om te dansen. Check de video hieronder, wij doen het haar niet na… You go girl!

Lizzy danst al sinds haar vijfde en traint op dit moment maar liefst vier keer in de week. Hoewel ze probeert om gewicht te verliezen, is ze toch ontzettend trots op al haar video’s en laat ze toch maar even zien dat je niet maatje 36 hoeft te hebben om een goede ballerina te zijn.

Ze wil met haar Instagram diversiteit promoten in de danswereld. Ze is sinds kort ambassadeur voor ‘Dancing for You’. Een campagne voor dansers met een handicap.

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock