Lifestyle

Dit zijn leukste hotspots in het centrum van Nijmegen

De oudste stad van Nederland staat bekend om de vele studenten, Vierdaagsefeesten, de Waal en de Zevenheuvelenloop. De stad is perfect voor een dagje winkelen, lekker eten of om een terrasje te pakken in de zon. Girlscene’s Maudy is dol op Nijmegen en deelt haar favoriete plekjes in het centrum. Ga jij binnenkort een dagje naar Nijmegen? Dan mag je deze hotspots niet vergeten.

Bairro Alto
Achter de Grote Markt (bij HEMA) in Nijmegen vind je Bairro Alto. Wat mij – Girlscene’s Maudy – betreft de állerlekkerste lunchplek van Nijmegen! Alles op de kaart is heerlijk, van broodjes tot salades, heerlijke brownies en bananenbrood. Zelf neem ik standaard het broodje hummus met geitenkaas, gegrilde groenten en pesto (aanrader!). Het is extra leuk om in de zomer hier te gaan lunchen. Je kan dan namelijk buiten picknicken. Je krijgt bij je bestelling een mandje en kleed zodat je tegenover op het gras heerlijk in het zonnetje kunt genieten.
> Kannenmarkt 6

Down Town
Naast Bairro Alto zit sinds een tijdje Down Town, opgericht door een van de ex-medewerkers van Bairro Alto. De inrichting is jaloersmakend en heel Instagram-waardig (marble!). Je vindt hier super hippe gerechten zoals American pancakes en avocado on toast. Ook voor een lekker ontbijt zit je hier goed.
> Kannenmarkt 16

The Fuzz Coffee & Tunes
Voor de lekkerste koffie en Chai Tea Latte moet je een bezoekje brengen aan The Fuzz. De sfeer binnen lijkt een beetje op Berlijn, maar je kunt er ook heerlijk buiten op het terras zitten. Naast lekkere koffie hebben ze ook een huiskat die zo nu en dan gezellig binnenkomt. Leuk om te weten: deze kat is eigenlijk een zwerfkat die elke dag alle winkels en restaurantjes in de buurt afgaat en zo overal iets lekkers krijgt.
> Van Broeckhuysenstraat 17

512 Nijmegen
Tegenover The Fuzz zit het leukste winkeltje van Nijmegen. Ik ben al vanaf het eerste moment fan van deze conceptstore toen ze nog klein in de Hezelstraat zaten en ben blij dat nu meer mensen deze toffe winkel ontdekken. Je vindt er merken als Cheap Monday, Won Hundred, Storm & Marie en Thing I Like, Things I Love. Naast kleding hebben ze er een theebar waar je gezellig iets kunt drinken met homemade lekkernijen. Ook hebben ze de liefste plantjes in de winkel staan die je ook kunt kopen. Daarnaast zijn er verschillende sierraden, tassen en kaarten te vinden. Je herkent de winkel aan de fiets met stippen die voor de deur staat. 😉
> Van Broeckhuysenstraat 20

Mood Conceptstore
Wil jij een uniek kledingstuk, zoek je naar de leukste sierraden of wil je iets voor in huis kopen? Bij Mood vind je zeker wat je zoekt. Ik ben vooral fan van de sierraden omdat ze echt de leukste merken hebben zoals The Boycouts en Cluse. Zeker een bezoekje waard, dus.
> Houtstraat 59

MUNT Saladebar
Ben je dol op saladebar Venkel in Amsterdam? Dan vind je deze salades ook heerlijk. Deze saladebar heeft een groot aanbod en je zit er super gezellig. Krijg je het niet op? Dan mag je het gewoon lekker mee naar huis nemen. Naast salades hebben ze super lekker sapjes. Gezond was nog nooit zo lekker!
> Betouwstraat 28

Merano
Wil je een lekker hapje eten, maar heb je geen zin in een standaard restaurant in de drukke stad? Neem een kijkje bij Merano. Ze hebben daar echt de lekkerste (ik val in herhaling) pasta ooit! In de zomer kun je er ook super leuk buiten zitten. Sowieso is deze straat (Lange Hezelstraat) een echte must door alle leuke en unieke winkeltjes.
> Lange Hezelstraat 33-A


Vuurens
Vraag aan een echte Nijmegenaar waar ze friet halen en ze noemen Vuurens. De beste friettent van de stad. Het lijkt alsof er de afgelopen jaren niets is veranderd en dat maakt het zo te gek.
> Smetiusstraat 18

Lees ook: