Lifestyle

Ga jij samenwonen met je lover? Met deze tips wordt het een succes

Je neemt de volgende stap met je lover en dat is samenwonen. Jullie zijn allebei erg enthousiast en al helemaal omdat je hier al stiekem heel lang naar hebt uitgekeken. Samenwonen met je liefje is natuurlijk geweldig, maar door alle enthousiasme vergeten sommigen dat het ook iets mindere kanten heeft. Daarom hebben wij tips over hoe je het samenwonen goed laat verlopen.

♥ Tip 1: Zorg voor overzicht in de financiële situatie 
Overzicht hebben is erg belangrijk én al helemaal overzicht in jullie financiële situatie. Zorg er daarom voor dat je samen overzicht krijgt in de inkomsten en uitgaven. Op deze manier kunnen jullie beiden de vaste lasten berekenen. Het is nu eenmaal belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn. Daarbij willen jullie natuurlijk wel de kosten eerlijk verdelen.

♥ Tip 2: Open een gezamenlijke rekening
Als je eenmaal overzicht hebt in je financiële situatie, is het verstandig om een gezamenlijke rekening te openen waar jullie geld storten voor vaste lasten. Bespreek met elkaar wanneer je dat doet. Het is bijvoorbeeld een optie om dit maandelijks te doen.

♥ Tip 3: Behoud allebei je eigen rekening
Behoud ook naast de gezamenlijke rekening een eigen rekening, zodat jullie de mogelijkheid hebben om ook los van elkaar geld uit te geven. Zorg er daarom voor dat je salaris op jouw eigen rekening wordt gestort. Zo heb je altijd overzicht over wat er bij jou binnenkomt. Je maakt tenslotte uiteindelijk om de zoveel tijd geld over naar de gezamenlijke rekening.

♥ Tip 4: Doe dingen ook alleen 
Gun elkaar ook de tijd om alleen iets te doen. Je hoeft niet constant samen te zijn, omdat jullie samenwonen. Je gaat elkaar al iedere dag thuis zien, dus het is ook fijn om tijd voor jezelf te nemen. Pas wel op dat het niet normaal wordt om elkaar alleen maar thuis te zien. Je moet het ook leuk met je lover houden door bijvoorbeeld eens samen wat buiten de deur te doen.


♥ Tip 5: Accepteer de verschillen 
Accepteer elkaars verschillen. Ruzie met elkaar maken, omdat de één chaotisch is en de ander heel netjes, heeft weinig nut. Het zorgt alleen maar voor een slechte sfeer. Probeer elkaar daarom niet te veranderen, want je bent tenslotte niet voor niets voor je partner gevallen.

♥ Tip 6: Maak geen ruzie om de kleinste dingen
Bij het samenwonen is het heel normaal dat je elkaar soms irriteert. Toch is het niet goed voor je relatie als je bij elke irritatie ruzie met elkaar maakt. Probeer elkaar even te mijden als de één geïrriteerd is. Gaat je irritatie echt over iets belangrijks? Praat hier dan rustig met elkaar over.

♥ Tip 7: Gun de ander een hobby
Jullie hebben beiden een eigen hobby, waar je graag tijd voor vrijmaakt. En dat is helemaal prima. Probeer elkaar hierin vrij te laten. Is je vriend gek op gamen? Gun hem dan de tijd, zodat hij af en toe zijn eigen gang gaat. Andersom hoort de ander natuurlijk ook jouw hobby te respecteren en je de tijd hiervoor te gunnen.

♥ Tip 8: Verras elkaar 
Om het allemaal spannend te houden, is het leuk om elkaar eens te verrassen. Denk aan kleine verrassingen, zoals spontaan zijn of haar lievelingssnack meenemen of de videogame kopen die hij al een lange tijd wilde hebben.

♥ Tip 9: Verdeel de huishoudelijke taken 
Huishoudelijke taken uitvoeren vindt niemand leuk. Het is en blijft iets waar bijna ieder koppel tegenaan loopt, maar het moet helaas gebeuren als je in een nette en opgeruimde omgeving wilt leven. Verdeel de huishoudelijke taken gelijk aan het begin als jullie samenwonen. Kies allebei om de beurt welke huishoudelijke taak je op je wilt nemen. Zo hebben jullie iets op de lijst staan wat je niet heel erg vindt om te doen.

♥ Tip 10: Heb lol met elkaar
Lol hebben met elkaar is het allerbelangrijkste van samenwonen. Je kiest voor samenwonen omdat je elkaar leuk vindt en een mooie tijd met elkaar tegemoet wilt gaan. Lach samen met elkaar en geniet van het samenwonen!