Lifestyle

Dit is hoe je erachter komt welke kleur rood jou het beste staat

Rood is een klassieke kleur en is erg geliefd door veel mensen. Al eeuwenlang heeft het dezelfde betekenis en wordt het gesymboliseerd ​als de kleur van de liefde. Toch wordt rood in het algemeen niet vaak gedragen, wat eigenlijk erg zonde is. Daarom hebben wij redenen waarom je meer rood zou moeten dragen én geven we tips over welke rood het beste bij jouw huidskleur past. 

Rood is een primaire kleur en heeft al eeuwenlang dezelfde betekenis. De symbolische kracht van rood is seks, liefde, kracht en gevaar. Deze opvallende en prachtige kleur is al eeuwenlang een echte klassieker. Wist je ook dat veel mannen de kleur rood erg aantrekkelijk vinden?

Er zijn veel verschillende tinten rood. Het is belangrijk om te weten welke tint rood geschikt is voor jou, want niet elke kleur rood zal je goed staan. Iedereen heeft tenslotte een andere huidskleur. Daarom is het belangrijk om te weten wat de ondertoon van je huidskleur is. Je wilt tenslotte niet met de verkeerde kleur rood de deur uitgaan. 

Rood is en blijft een vrij heftige kleur, maar ondanks dit zou het je niet moeten weerhouden om deze kleur te dragen. Het kiezen van de juiste kleur rood heeft een positieve invloed op je uitstraling. Een rode lipstick en nagellak zijn dan ultieme musthaves om te hebben en zouden absoluut niet mogen ontbreken in je make-up stash. 

View post on Instagram
 

Hoe je erachter komt welke kleur rood je het beste staat?
Om erachter te komen welke kleur rood jou het beste staat, moet je kijken naar de ondertoon van je huidskleur. De vraag is hierbij: heb je een warme of koude ondertoon? Test met gouden en zilveren sieraden wat jouw ondertoon is. Staat goud je beter en heldert dit je huid op? Dan heb je een warme ondertoon en een donkere huid. Staat zilver je beter en heldert dit je huid op? Dan heb je een koude ondertoon en een lichte huid. Er is ook nog een andere truc om hier achter te komen. Kijk aan de binnenkant van je polsen of je huid hier licht of donker is. Als je huid hier licht is en veel aderen ziet, heb je een koude ondertoon. Als je huid hier donker is en je niet al te veel aderen ziet, heb je een warme ondertoon. 

Gemengde ondertoon
Als beide kleuren sieraden je goed staan en als je polsen tussen een lichte en donkere kleur zitten, heb je een gemengde huid. Dit betekent dat alle kleuren rood je goed staan. Lucky girl!

Warme ondertoon
Als je een warme ondertoon hebt en een donkere huid, dan staan oranje-rode kleuren jou het mooist. Felle en heldere kleuren zijn perfect voor jou.

Koude ondertoon
Als je een koude ondertoon hebt en een lichte huid, dan staan blauw-rode kleuren jou het mooist. 

Lees ook:

Bron, bron, bron

Beeld: iStock