Lifestyle

Waanzinnig nieuws voor iedereen die op het vmbo zit

Je kunt vast honderd leukere dingen bedenken om te doen dan naar school gaan, maar je weet hoe belangrijk onderwijs is. Zit jij op het vmbo en heb je veel ambitie? Dan is er heel goed nieuws voor jou. Er komt een verandering aan waardoor het een stuk makkelijker voor jou wordt om je dromen waar te maken!

Het is een feit: vmbo’ers mogen voortaan altijd doorstromen naar havo! Dit is heel fijn nieuws, want op dit moment zijn er veel drempels voor vmbo’ers die graag havo willen doen. Als je als vmbo’er naar havo wilt, moet je bij veel scholen gemiddeld een 6,8 staan op je eindlijst. Ook moet je vaak een aanbeveling van je mentor hebben en een motivatiebrief schrijven. 

Dat hoeft nu niet meer. Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs komt vandaag met een wettelijk ‘doorstroomrecht’ voor vmbo’ers. Je mag dus altijd doorstromen naar havo als je dat wilt. Wel is er een voorwaarde: je moet op het vmbo in een extra vak eindexamen doen. Maar geen gemiddelde cijfers, aanbevelingen en motivatiebrieven meer!

Lees ook: 

Beeld: iStock | Bron