Lifestyle

8 tekenen dat je echt nog niet klaar bent voor een relatie

Naar de buitenwereld toe is alles zonneschijn en lieve glimlachjes, maar ondertussen vind je het heel lastig om close te worden met mensen. Misschien heb je last van bindingsangst waardoor je altijd snel weg bent zodra het serieus wordt. Of vind je het verliefd worden in de eerste plaats al eng. Het komt in ieder geval allemaal op hetzelfde neer…

1. Je vindt het lastig om mensen te vertrouwen
Zeker mensen die je nog niet zo lang kent vind je moeilijk om te vertrouwen en daar voel je je snel onzeker bij.

2. Je zegt liever nee dan ja
Wanneer kennissen, vrienden of familie je vragen om met iets mee te doen zeg je altijd liever nee dan ja. Niet omdat je het niet leuk vindt, maar omdat je er te onzeker over voelt. 

3. Je kunt je niet voorstellen waarom iemand je leuk zou vinden
Oké, in theorie kan je het allemaal wel geloven, maar als je eenmaal verliefd bent ga je over alles twijfelen. 

4. Je hebt altijd een excuus klaar waarom je niet mee kan doen met anderen
Omdat je onzeker wordt in grote groepen zeg je vaak af met een excuus dat je vaker gebruikt. Zeker als er mensen binnen die groep zijn die je niet goed kent. 


5. Je praat jezelf naar beneden
Je maakt jezelf onzeker met gedachtes dat je niet goed genoeg bent voor vrienden en een relatie. Door dit altijd maar weer in je hoofd te halen ga je het zelf alleen maar meer geloven. 

6. Je laat nooit zien hoe je je echt voelt
Vind je iemand echt leuk? Of heb je iemand ontmoet waar het heel erg mee klikt? Dan doe je er alles aan om niet te laten zien hoe je je voelt. 

7. Je date liever online dan in het echt
Dat je bang bent om van iemand te houden betekent niet dat je geen liefde en aandacht nodig hebt. Je bent tenslotte menselijk. 

8. Je stelt jezelf nooit kwetsbaar op
Je doet er alles aan om niet aan andere mensen te laten zien hoe je je voelt. Wanneer anderen hierachter komen ben je immers kwetsbaar. Dus stoer en cool doen over alles wat je eigenlijk heel leuk en fijn vindt is voor jou dé manier om met de buitenwereld te dealen. 

Wat nu?
Herken jij je in één of een paar van de tekenen die hierboven worden genoemd? Dan is dat niet zo erg en gaat dat gevoel waarschijnlijk vanzelf over. Zeker in de puberteit is dit normaal: iedereen gaat door onzekere periodes. Maar herken je jezelf in alle punten iets te goed? Dan wordt het tijd om op te letten. Misschien heb je er wel iets aan om met een professional te praten of iemand die je echt vertrouwt. 

Lees ook:

Bron
Beeld: iStock