Beauty

De echte reden waarom je witte vlekjes op je nagels hebt

Redactie

Je nagels hebben tijdens je leven flink wat te verduren. Er zijn altijd van die periodes dat ze bijvoorbeeld afbreken, scheuren of gewoon heel droog zijn. Maar daar blijft het niet bij, want bijna ieder meisje heeft er vast weleens mee te maken gehad: witte vlekken op de nagels. Als je aan iemand vraagt wat die vlekjes dan betekenen is de kans groot dat diegene je een heel verkeerd antwoord geeft! Lees hier de échte oorzaak van de vlekjes.

Er zijn nogal wat fabels de wereld in geholpen als het gaat om deze witte vlekken op je nagels. Grote kans dat je moeder je vroeger heeft wijsgemaakt dat deze vlekjes betekenen dat je te weinig calcium binnenkrijgt, maar dat schijnt dus een common myth te zijn. Met andere woorden: een verklaring die altijd wordt gegeven voor iets, maar wat niet per se waar is. Hoe zit het dan wél?


via GIPHY

Dr. Jessica Krant, een dermatologist uit New York, zegt dat je je er in ieder geval geen zorgen om hoeft te maken: “De waarheid is dat deze vlekjes vaak voorkomen, ongevaarlijk zijn en helemaal niet aangeven dat je een vitaminetekort hebt.” Volgens een andere dokter is leukonychia (zoals dit fenomeen heet) een oorzaak van letsel. Of anders gezegd: vaak worden de witte vlekken veroorzaakt door bijvoorbeeld het stoten van je nagels. Tegen de tijd dat zo’n witte vlek verschijnt op je nagelbed ben je waarschijnlijk al vergeten dat er iets met je nagels is gebeurd.

Watch on YouTube

Als het goed is groeien de witte vlekken uit je nagel naarmate je nagels langer worden en hoef je je er dus inderdaad geen zorgen om te maken. Vind je het niet zo mooi? Dan kun je altijd nog nagellak aanbrengen zoals je op de foto hierboven ziet.

Bron: ijr.org, cosmopolitan.com | Beeld: Unsplash

Must reads 👀