Lifestyle

8 dingen die je nu kan doen waar je toekomstige-ik je dankbaar voor zal zijn

Elke dag zijn er dingen die we doen omdat we er nu wat aan hebben. Maar er zijn ook dingen die we nu doen zodat we er later profijt van hebben. Of in ieder geval hopen te hebben. Girlscene heeft hier acht belangrijke activiteiten op een rij gezet. Allemaal dingen waar je toekomstige-ik je danbaar voor zal zijn. Wie weet kom je wel wat tegen die je niet verwacht had…

1. Netwerken bij elk baantje
Wissel jij vaak van baan? Dan is het heel goed om contact te blijven houden met de mensen van baantjes waar je al weg bent. Je weet maar nooit of je er later nog wat aan hebt: netwerken is altijd handig. Ook al is het alleen om te leren hoe je het beste sociale contacten onderhoudt en deze inzet voor wat jij later wil doen. 

2. Durf risico’s te nemen (zeker op werkvlak)
Raap het lef bij elkaar om elke keer als je niet tevreden bent met je studie of baan voor iets nieuws te gaan. Je toekomstige ik zal je dankbaar zijn als je beslissingen durft te maken die je op het goede pad brengen. Probeer alles uit wat je leuk lijkt en kom er zo achter wat er allemaal mogelijk is. Dan kom je uiteindelijk wel terecht bij het soort werk waar jij het beste in bent. 

3. Reis de wereld rond
Ben je reislustig? Wacht dan niet langer om te beginnen met reizen! Je leert hier heel veel van en het is zoveel makkelijker wanneer je nog jong bent en geen verantwoordelijkheden hebt zoals een baan en een huis. 

4. Leer goed koken
Aan goed koken heb je je hele leven wat. Zeker als je met je kook skills snel en goedkoop eten leert te maken.

5. Zorg goed voor je huid
Je oudere-ik zal je oneindig dankbaar zijn wanneer je je huid constant goed blijft verzorgen. Ook als je nog een echt puberhuid hebt en al die reinigers en crèmes niet lijken te helpen. Want dat ze niet tegen puistjes kunnen opboksen (deze worden namelijk meestal veroorzaakt door hormonen) betekent nog niet dat ze niet goed zijn voor je huid. Zeker op de lange termijn. Maar kijk niet alleen naar verzorgingsproducten: gezond eten en genoeg water drinken is minstens zo belangrijk. 


6. Neem een huisdier wanneer je op jezelf gaat wonen
Wanneer je op jezelf gaat wonen als student begint er een nieuw leven voor je. Anders, in elk opzicht, dan hoe het bij je ouders thuis was. Zeker als je in een studio gaat wonen kan dit in één keer wel heel alleen voelen. En om nu elke dag de hele tijd je vrienden over de vloer te hebben… Een veel beter idee is om een huisdier te nemen. Zo leer je er ook nog wat van! 

7. Zet alle verjaardagen die je wil onthouden op een kalender
Schrijf vanaf het moment dat je op jezelf gaat wonen alle belangrijke verjaardagen op in een kalender. Zo verwatert het contact tussen jou en je familie niet en blijf je ook de verjaardagen van kennissen die je weinig ziet zonder problemen onthouden. 

8. Minstens één keer per week sporten
Zorg ervoor dat je elke week in ieder geval één keer uitgebreid beweegt. Niet alleen je buik en benen, maar vooral ook je rug zal je hier later heel dankbaar voor zijn! Al helemaal als je later een baan krijgt waarbij je veel achter de computer moet zitten. 

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock