Real life

Girls Issues: Hij wil geen relatie

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres met de vraag wat ze moet doen met een jongen die zij leuk vindt, terwijl hij geen relatie wil.

Hi Girlscene,

Vorig jaar zomer had ik een vriendje, Arno. We gingen veel met elkaar om en konden het goed vinden samen. We hadden twee weken verkering. Ik weet het, het klinkt kort, maar ik wist toen nog niet zo goed wanneer ik een jongen leuk vond en wanneer niet. Het jaar ging voorbij en we waren niet meer zo close als eerst. Totdat opeens mijn vriend met wat andere vrienden van hem had afgesproken. Ik was bij mijn oma, vlakbij hen. Ze vroegen of ik ook kwam en ging erheen. Ik kwam er dus achter dat Arno er ook was en voelde me er een beetje raar bij. Die avond na wat biertjes liep hij een stukje mee naar mijn oma en opeens stopten we. Hij zei: ‘Tot hier loop ik mee’. Hij omhelsde me en voor het wisten zoenden we met elkaar. Ik was weer verliefd op hem, ik wist het zeker. Ik appte hem hierna met de vraag hoe het nu tussen ons zat. Toen legde hij uit dat hij het niet zo had met relaties. Hier had ik begrip voor en probeerde het niet teveel te zien als een afwijzing. Ik kon hem alleen niet uit mijn hoofd zetten. Mijn vriendinnen werden stapelgek van me. ‘Arno dit’ en ‘Arno dat’. We hadden samen een verjaardag van een andere vriend. Ik heb die avond weer met Arno gezoend. Hij legde uit dat hij me een knap meisje vond en aantrekkelijk, maar niet verliefd op mij was.

Nog steeds vind ik hem leuk en kan ik hem niet vergeten. Hij is bijvoorbeeld vanavond ook langs geweest en ik blijf hoop houden omdat hij steeds ook wel aandacht bij mij zoekt… Maar ik ben bang dat hij dat meer ziet als vrienden. Ik ben ten einde raad en weet niet wat ik moet doen. Moet ik het nog een kans geven of juist niet? Wie weet is er nog een kans…

Groetjes, mij

Lieve anoniem,

Wat een ingewikkelde situatie… Het feit dat hij telkens weer aandacht bij jou zoekt geeft natuurlijk wel aan dat hij je ziet zitten. Ook geeft hij aan dat hij op dit moment geen relatie wil. Hij is dus duidelijk geweest en houd je gelukkig niet aan het lijntje. Dit betekent natuurlijk niet dat er geen gevoelens ontstaan, wat bij jou het geval is. Het is niet gek om hem daarom gewoon te vragen waarom hij de hele tijd aandacht bij je zoekt, terwijl hij geen relatie met je wil. Misschien heeft hij hier wel een goede reden voor. Heeft hij dit niet en blijft hij aandacht zoeken? Vraag jezelf dan even af of jij hier ongelukkig van wordt. Zo ja, dan raden wij aan om het contact te verbreken. Er zwemmen nog genoeg vissen in de zee! Misschien komt hij er dan achter wat hij eigenlijk mist.

Veel succes.

Liefs, Girlscene

Lees ook:

Beeld: iStock

Must reads 👀