Beauty

Wimperextensions: de beste tips en salons in Amsterdam

We hebben alles over wimperextensions op een rij gezet voor je. Je probeert de ene na de andere mascara, maar niets lijkt te werken. Jouw wimpers lijken wel een eigen leven te leiden en willen gewoon niét dik en krullend worden… Elke dag nepwimpers opplakken dan maar? Gelukkig is er voor meiden die niet #blessed zijn met perfecte wimpers een oplossing. Benieuwd geworden? In dit artikel kom je alles te weten over wimperextensions. 

wimperextentions

Wimperextensions: de beste tips en favoriete salons om ze te zetten

Wimperextensions zijn de afgelopen jaren steeds normaler geworden in het straatbeeld. Zie je iemand lopen met va-va-voom wimpers? Grote kans dat diegene wimperextensions heeft (of wimperserum gebruikt!). Wimperextensions zijn super handig en helemaal niet schadelijk voor je wimpers, ze worden er juist gezonder van! Ook ik – Maudy – ben groot fan en draag al een hele poos niets anders en kan écht niet meer zonder. In de ochtend ben je geen tijd meer kwijt aan het aanbrengen van mascara. Je hoeft enkel je wimpers door te borstelen en je bent good to go.

Het verschilt enorm waar je wimperextensions laat zetten. Doe daarom eerst online onderzoek of vraag eens rond in je omgeving. Het effect is het mooiste als je niet direct ziet dat het extensions zijn. Ook nu zijn mensen in mijn omgeving nog steeds verbaasd als ik vertel dat ik wimperextensions heb. 

Wimperextentions: hoe werkt het? 

Je eigen wimpers zijn de basis voor de extensions. Het is daarom ook afhankelijk van de lengte van je eigen wimpers en de conditie van je wimpers hoe lang je de wimperextensions kunt zetten. Zelf heb ik erg korte wimpers die recht vooruit staan. Samen met mijn specialist heb ik gekeken wat voor effect ik wilde en wat bij mij paste. Hierbij keken we bijvoorbeeld ook naar leeftijd, de hoeveelheid make-up die ik draag en de vorm van mijn ogen. Zelf heb ik hangende oogleden dus mijn eigen wimpers zitten hier grotendeels onder ‘verstopt’. Daarom heb ik extensions die niet direct gaan krullen, maar eerst een stukje naar voor staan en dan gaan krullen. Het maakt dus niet uit of je korte of lange wimpers hebt, wimperextensions kan je altijd zetten. 

De wimpers worden haartje voor haartje op je eigen wimpers gezet. Je eigen wimpers worden dus verlengd. Dit geeft een natuurlijk effect. Doordat elke wimper verlengd wordt merk je het niet als je wimpers verliest, want dat gaat ook gebeuren. Normaal verliezen we zo’n één tot twee wimpers per dag, of je nu wel of geen wimperextensions draagt. Je gaat dus wimpers verliezen wanneer je wimperextensions draagt, maar niet meer dan normaal. Doordat er op elke wimper een wimperextension is gezet ontstaan er nooit gaten in je wimpers. Wel merk je na ongeveer twee weken dat je wimpers minder vol zijn. Het is dan tijd om je wimpers weer bij te vullen. Zelf laat ik om de drie weken mijn wimperextensions bijvullen.

In principe blijven de wimpers zo’n twee tot drie weken zitten. Dit verschilt per persoon en het kan best zijn dat ze de ene keer beter blijven zitten dan de andere keer. In de herfst verlies je meer haren omdat je dan over het algemeen ook meer haren verliest en je haren dunner worden.

wimperextensions
Hoeveel kosten wimperextentions?

Het verschilt per specialist hoeveel een set kost. Als je voor het eerst komt betaal je meer en ben je langer bezig omdat je een nieuwe set krijgt. Kom je na twee à drie weken terug? Dan wordt deze set bijgevuld. Dit kost minder tijd en zal ook wat minder kosten. Ik betaal €50 voor een nieuwe set, €27,50 na drie weken en €22,50 na twee weken. Je hoeft ze niet te blijven vullen, je kunt ook bijvoorbeeld een set laten zetten wanneer je op vakantie gaat. Je kunt er namelijk alles mee doen. Hierna kun je ze uit laten groeien of laten verwijderen.

Kan je alles doen met wimperextensions?

Je kunt alles doen met wimperextensions zolang je ze maar goed schoonmaakt. Gebruik daarom een speciale cleaners van je specialist waarmee je je wimpers schoonmaakt. Daarnaast is het belangrijk dat je ze elke dag borstelt om losse wimpers te verwijderen en ze in model te brengen. Je kunt gewoon sporten, zwemmen, douchen… Dit heeft geen effect op het verliezen van je wimpers. Wel is het belangrijk om een paar dingen in je achterhoofd te houden:
1. Gebruik je eyeliner? Dan is het belangrijk dat je je make-up goed verwijdert omdat eyeliner dicht tegen de wimperrand zit.
2. Kies wel voor producten die geen olie bevatten, deze kunnen de lijm van de wimpers losmaken.
3. Daarnaast moet je even opletten als je veel in je ogen wrijft. Je kunt zo sneller wimpers verliezen. Je verliest dan niet alleen de wimperextensions, maar ook je eigen wimper.

Wimperextentions: doet het pijn?

Tijdens het zetten van de wimperextensions lig je met je ogen gesloten. Een behandelijk duurt ongeveer één uur tot anderhalf uur. Dit ligt een beetje aan waar je het laat zetten en hoeveel haartjes je bent verloren. Je merkt helemaal niets van het zetten van de wimperextensions. Zelf val ik bijna altijd in slaap, zo weinig merk je dus. Wel is het belangrijk dat je je ogen gesloten houdt en stil blijft liggen omdat het zetten van de wimperextensions een zeer secuur werkje is. Onder je ogen worden een soort stickers geplakt die ter bescherming dienen. Zo kunnen je wimpers niet vast gaan zitten aan de onderste wimpers. Ook lenzen zijn geen probleem. Je moet deze alleen even uitdoen tijdens de behandeling.

De beste wimperextentions salons van Amsterdam

Vooral in Amsterdam zitten hele goede salons om wimperextentions te laten zetten. We tippen de beste salons volgens Treatwell:

  • I’m Amalia
  • FatFreeze Beauty Clinic
  • Beauty By Riku
  • Beauty By Gull
  • Cryo Beauty Hub
  • Studio 60
  • Nika’s beauty world
  • Mosfox
  • Dioniry Nails & Beauty
  • Sunny’s Beauty Spot

 

Lees ook:

 

Beeld: iStock