Food

Dit verklaart precies waarom ananas prikt in je mond

Eet jij vaak verse ananas? Dan weet jij ongetwijfeld waar wij het over hebben. Het gekke, prikkende gevoel op je tong en gehemelte na het eten van een paar stukjes ananas. Geen zorgen, je kunt het gewoon blijven eten. Je bent niet allergisch voor het gele fruit. Maar wat is het dan wel en hoe kom je van dit gekke geprik af? Dat leggen wij uit in dit artikel.

Hoewel wij allemaal dol zijn op ananas, maakt dat prikkelende gevoel het toch iets minder aangenaam. Gelukkig zijn we erachter. De oorzaak is een combinatie van enzymen in de vrucht, genaamd bromelaïne en bromelaïne is een enzym dat niet goed verteerd kan worden in jouw mond. Dit zorgt voor het prikkelende, soms zelfs brandende gevoel op je tong en gehemelte. Maar geen paniek, je hoeft je dus geen zorgen te maken!

Good to know: het enzym zit overal in het vruchtvlees, maar is het meest aanwezig in het midden van de ananas. Heb je er heel veel last van, maar wil je wel gewoon ananas eten? Skip dan het ‘harde’ gedeelte van de ananas.

Lees ook:

Bron
Beeld: iStock