Lifestyle

Hoe jij met €5 een deken aan de kinderen in Syrië kunt geven

Dat wij ‘s avonds in ons warme bedje liggen is voor ons vanzelfsprekend. Voor de kinderen in Syrië niet. Zij wonen in een land met oorlog en zijn alles kwijtgeraakt. De winter met vrieskou komt eraan en deze kinderen hebben geen thuis, geen warme kleren, kachels of dekens. Maar jij kunt helpen. Met slechts €5 kun jij een deken aan een kind in Syrië geven, zodat hij of zij deze winter warm slaapt. Hoe? Dat lees je hier. 

Een coffee to go, belegd broodje van de bakker of een goedkope mascara. Het zijn uitgaven waar je waarschijnlijk niet eens over nadenkt. Maar als je de coffee to go een keertje overslaat, kun je er ook voor zorgen dat een kind in Syrië een deken krijgt. 

Unicef heeft een actie opgestart om zoveel mogelijk kinderen in Syrië en de buurlanden te voorzien van dekens en andere hulp om hen deze winter warm te houden. Deze kinderen wonen in belegerde steden en gebieden, of zijn gevlucht voor het geweld. Ze hebben vaak geen huis meer en bivakkeren in tochtige tenten, of in leegstaande gebouwen zonder ramen. En nu is het ook nog winter. Zonder warme kleren, kachels en dekens staan deze kinderen bloot aan vrieskou, wind en regen. Samen hopen we de 2,5 miljoen meest kwetsbare kinderen – in Syrië zelf en in Irak, Turkije, Libanon, Jordanië en Egypte – de winter door helpen.

Hoe kan JIJ helpen?  
Met een donatie van 5 euro geef je al een kind een deken! Meer doneren mag natuurlijk ook, de bedragen zijn €5, €30 of €50 of een zelf in te vullen bedrag. 

Doneer hier jouw bedrag naar keuze en help de Syrische kinderen de winter door!