Lifestyle

8 tips om elke dag makkelijker op te staan

Je kent het vast wel: ‘s avonds ga je helemaal blij en positief naar bed over de volgende dag, maar zodra je wekker gaat wil je eigenlijk de hele ochtend in bed blijven. Maar met deze tips komt daar verandering in! Ontwikkel jouw perfecte ochtendritueel waar je helemaal happy van wordt met deze 8 tips. Een perfecte dag begint met een goede ochtend! 

1. Zet alles klaar
Van je outfit tot de koffiemachine en van je lunch tot de make-up die je opdoet: zet alles de avond van tevoren klaar. Zo hoef je met je vermoeide lichaam ‘s ochtends nergens naar te zoeken en geen lastige keuzes te maken. Scheelt weer tijd en stress.

2. Ietsje vroeger
Zet je wekker net een halfuurtje eerder dan je gewend bent zodat je wat extra tijd voor jezelf hebt. Zet de wekker ver weg van je bed en je moet gelijk in actie komen als je wakker bent. Zo ga je eerder aan de slag en heb je meer tijd om nog bijvoorbeeld wat muziek te luisteren of nog even Girlscene te lezen.

3. Licht 
Het wordt de laatste weken eindelijk weer steeds vroeger licht in de ochtend. Heel fijn als je moeite hebt met opstaan. Zorg er daarom voor dat je altijd gelijk licht maakt in je kamer wanneer je wakker bent. 

4. Drinken
Ben jij geen grote eter in de ochtend? Begin dan je dag met veel water drinken. Voor een lekker smaakje kan je zelf wat citroen toevoegen (is ook extra goed voor je stoelgang). Met gelijk drinken in plaats van eten in de ochtend kan je ook wat makkelijker andere dingen doen. Tussendoor drinken gaat natuurlijk veel soepeler dan eten. Heb jij wel snel honger na het wakker worden en wil je ook iets makkelijks? Dan is een smoothie misschien wat voor jou. 


5. Oefeningen
Doe ‘s ochtends een paar cardio oefening. Zelfs maar een paar minuten sporten in de ochtend kan wonderen doen om je de rest van de dag fit en wakker te voelen. Denk bij deze oefeningen aan niets moeilijks, maar gewoon bewegingen die je makkelijk onder het tandenpoetsen of eten klaarmaken kan doen. 

6. Eén doel
Neem elke ochtend een paar seconden de tijd voor jezelf om een doel voor de dag te stellen. Zet hem in je telefoon en geniet van de trots die je voelt wanneer je het doel op het einde van de dag gehaald hebt. 

7. Vijf minuten eerder
Probeer altijd minstens vijf minuten eerder de deur uit te gaan. Zo hoef je niet te stressen om je trein of bus te halen en hoef je je niet te haasten op de fiets. Scheelt veel stress en je hebt ook nog tijd voor spontane dingen. Zoals even een kijkje nemen in dat leuke winkeltje op het station bijvoorbeeld. 

8. Ontbijt altijd
Of het nou een uitgebreide maaltijd is of alleen een cracker: neem altijd de tijd om ‘s ochtends te ontbijten. Het is zo belangrijk om even de tijd voor jezelf te nemen en je lichaam heeft er de rest van de dag wat aan. 

Lees ook: 

Bron

Beeld: iStock