Food

Deze goedkope, makkelijke en gezonde soepen moet je echt een keer uitproberen

Wij begrijpen ook wel dat na de zoveelste keer tomatensoep je weleens wat anders wil proberen. Daarom heeft Girlscene een aantal lekkere recepten voor je opgezocht goedkope, makkelijke en gezonde soepen.

Groentesoep met balletjes
Ingrediënten:
– 1 teentje knoflook
– 300 gr prei (gesneden)
– 1,5 liter groentebouillon (tablet vloeibaar gemaakt met water)
– 275 gr rundersoepballetjes
– 250 gr snijbonen (gesneden)
– 400 gr cannellini bonen in blik
Recept: Fruit de prei en het uitgeperste knoflookteentje in een soeppan op hoog vuur. Voeg na ongeveer één minuut de groentebouillon, de cannellini bonen en de runderballetjes toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur vervolgens laag en laat de soep tien minuten doorkoken. De laatste vijf minuten voeg je de snijbonen er ook aan toe. En klaar ben je! 

Broccolisoep met kaas en ham
Ingrediënten:
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– Half kopje boter
– Half kopje meel
– 2 kopjes volle melk
– 2 kopjes kookroom
Hamblokjes
– Zout en peper
Cayennepeper
– 4 kopjes kippenbouillon (tablet vloeibaar gemaakt met water)
– 2 kleine broccoli’s (in stukjes gesneden)
– 2 kopjes geraspte cheddar kaas 
Recept: Doe de boter, stukjes ui en de uitgeperste knoflook allemaal in een soeppan en zet deze op gemiddeld hoog vuur. Kook dit voor een kleine vijf minuten. Doe het meel erbij en kook voor nog een vijf minuten. Voeg daarna de melk, de kookroom, het zout, de peper en de cayennepeper toe. De broccoli en de kippenbouillon kunnen er ook gelijk bij. Zet het vuur nu laag en laat de soep 25 tot 30 minuten doorkoken. Voeg op het laatste moment de kaas toe en de hamblokjes. Klaar!


Preisoep
Ingrediënten:
– 600 gr gesneden prei
– 200 gr aardappelschijfjes
– 1,5 liter water
– 2 groentebouillon blokjes
– Peper en zout
Recept: Kook de prei en de aardappelschijfjes met wat olie in een soeppan voor een paar minuten. Doe vervolgens het water en de bouillon blokjes erbij en breng het allemaal aan de kook. Laat dit ongeveer tien minuten doorkoken en haal het dan van het vuur af. Pureer de prei en de aardappel in de soeppan met een staafmixer zodat de soep helemaal egaal wordt. Breng de soep nog op smaak met wat peper en zout en je bent klaar. 

Noedelsoep met kip
Ingrediënten:
– 1,5 liter water
– 1 teentje knoflook
– 250 gr kastanje champignons
– 450 gr gebroken sperziebonen
– 1 courgette
– 250 gr Chinese eiermie
– 150 gr gerookte kipfiletplakjes
– Sojasaus
– Sambal
Recept: Breng het water met de bouillon in een soeppan aan de kook. Snij ondertussen de courgette en de champignons in kleinere plakjes. Pers de knoflook boven de soeppan uit en voeg ook de sperziebonen, de champignons en de courgette toe. Je hoeft dit allemaal maar één minuut zo mee te koken. Dan kan je de eiermie gaan toevoegen: breek het in stukjes boven de pan. Het laatste minuutje dat de soep op het vuur staat kook je de kipfiletplakjes mee. Eenmaal klaar en in de kom kan je de soep zelf nog op smaak brengen met sojasaus en sambal. 

Lees ook:

Bron, bron

Beeld: iStcok