Lifestyle

8 bizarre geneesmiddelen tegen katers uit andere landen

Na een flinke avond stappen en drinken kan je de volgende dag wel wat extra’s gebruiken. Een kater hebben is niet leuk en daarom is er ook volop vraag naar goede geneesmiddelen. Je wilt er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf! Toch zijn niet alle middelen tegen katers het proberen waard. Girlscene heeft de bizarste op een rij gezet. 

Peru
In Peru drinken ze een ‘heerlijk’ drankje genaamd Tijgers Melk om sneller van een kater af te komen. Het drankje ziet er net zo lekker uit als het waarschijnlijk smaakt, want dit gaat er onder andere allemaal in: koriander, knoflook, ui, limoensap, chilipeper, zout, zwarte peper en vis.

Polen
In Polen gaan ze ook voor een drankje, maar dit keer voor een wat zuurdere variant. Ook houden de Polen het simpel en makkelijk, hun go to recept na een avondje flink stappen is namelijk augurksap. Ze maken dit zelf met alleen azijn, natrium, water en augurken natuurlijk. Dat het goed werkt om je lichaam grondig te hydrateren twijfelen we niet aan, maar of het nou echt te drinken is…

Mongolië
Oké, bereid je voor! In Mongolië hebben ze een heel traditioneel drankje (dat al honderden jaren bestaat) dat de lever goed helpt alcohol sneller te verwerken. Het is ook medisch bewezen dat het helpt, maar toch zouden wij ons nooit aan dit drankje wagen. Er gaan namelijk niet alleen heel veel tomaten in deze sap, maar ook oogballen van schapen.

Amerika
Ooit gehoord van de Priairie Oyster? Dit Amerikaanse drankje dankt zijn naam aan hoe hij eruitziet, niet omdat het oesters bevat. Het wordt in de Zuidelijke staten vaak ingezet om mensen sneller van een kater af te helpen. Dit drankje is alleen niet voor mensen met een zwakke maag, want er gaat niet alleen azijn en rauw eigeel in, maar ook een aardig dosis super hete Tabasco saus.

Denemarken
Zowel in Nederland als Denemarken is het bij veel mensen traditie om met bier van je kater af te komen. Ja, ja, gewoon doorzuipen is bij ons de mentaliteit! Maar de Denen gaan dit nog een stapje verder en hebben zelfs een biersoort dat Reparationsbajer heet. Simpel vertaald betekent dit ‘herstel-bier’. En ja, het is specifiek bedoeld als geneesmiddel tegen een kater. Wij vragen ons wel af of het je kater op de lange termijn niet alleen erger maakt.

Ecuador
Ooit thee met oregano gemaakt? Je weet wel, dat kruid dat je altijd in de tomatensaus doet voor pasta bolognese. In Ecuador is dit de manier om van je kater af te komen. Oregano zou namelijk goed helpen om je maag rustig te krijgen. Wij vragen ons vooral af hoe deze aparte thee smaakt.

Zuid-Afrika
Het geneesmiddel tegen een kater van Zuid-Afrikanen is niet zozeer raar of vies, maar klinkt vooral heel leuk. In Afrika heb je natuurlijk heel wat andere dieren dan bij ons in Europa. Daarom eten zij na een avond flink drinken niet een omelet van kippeneieren maar van struisvogeleieren! Deze eieren zijn wel heel wat malen groter dan onze kleine kippeneitjes, dus met eentje kan je meestal meerdere mensen van ontbijt voorzien.

Rusland
We eindigen de lijst met het eerste geneesmiddel tegen een kater dat niets met eten of drinken te maken heeft. In plaats van een power breakfast of een bijzonder sapje, stappen Russen ‘s ochtends gelijk de sauna in na een nachtje te veel drinken. Perfecte manier om het proces van afvalstoffen van je lichaam afvoeren te versnellen. Wel is het dan belangrijk dat je héél veel water blijft drinken.