News

Let op: niet opnemen als je wordt gebeld door dit nummer!

Je moeder, vriendje of beste vriendin. De meeste nummers die jou bellen staan in je telefoonboek. Maar soms krijg je een telefoontje van een nummer dat je niet kent. Die neem je meestal op zonder dat je erbij nadenkt en meestal kan het ook geen kwaad. Maar er is een nummer dat je nooit moet opnemen. Doe je dit wel, dan kost het je bakken met geld…

Het nummer belt als sinds 2015 verschillende nummers in Nederland. Maar ook nu is het nummer nog actief. Als het nummer +4382090123258 op je scherm verschijnt, moet je n贸贸it opnemen. Het is een nummer uit Oostenrijk en funest voor je bankrekening. 

De politie waarschuwt voor dit nummer. Het is namelijk een oude truc die nog steeds werkt. Als je de telefoon opneemt, moet je per minuut een torenhoog bedrag betalen. De werkwijze is vergelijkbaar met het bellen van betaalnummers. In dit geval zitten er geen betaaldiensten achter, maar criminelen. Opnemen is riskant, maar terugbellen al helemaal. Vaak gaat je telefoon maar kort over, dit doen ze expres. De criminelen willen dat je terugbelt, op die manier kunnen ze nog veel meer geld van je aftroggelen. 

De politie waarschuwde eerder voor de nummers  +88233710400 en 0088233710400. Nooit opnemen of terugbellen! 

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron