Lifestyle

12 tekenen dat je het beter kunt uitmaken met je vriendje

Jij en je vriendje waren altijd happy together, maar de laatste tijd loopt het allemaal niet meer zo lekker… Jullie doen steeds minder samen, hebben vaker ruzie en jullie seksleven… ehhh, welk seksleven? Juist, tijd om eens even goed na te denken over jullie relatie. Twijfel je? Dit zijn tekenen dat je het misschien beter uit kunt maken met je vriendje.

Je ziet geen toekomst voor je samen met hem
Als je denkt aan jouw toekomst past hij eigenlijk niet in dit plaatje. Met hem trouwen? Dacht het niet… 

Jullie hebben steeds vaker ruzie
Jullie hebben onenigheid over de kleinste dingen en voeren zinloze discussies over de meest onzinnige zaken.

Je voelt je aangetrokken tot andere jongens
Oh jeee, nu moeten de alarmbellen toch wel echt gaan rinkelen. Maak het uit voordat het misgaat, want vreemdgaan is natuurlijk wel een echte no-go.

Jullie doen steeds minder samen
Hoewel jullie normaal gesproken elke woensdagavond standaard met elkaar doorbrachten, doen jullie nu steeds vaker dingen zonder elkaar en is de woensdag niet meer jullie standaard date night.

Het maakt je niet zoveel uit hoe je eruitziet
Hoewel jij normaal voor een date ruim een uur voor de spiegel stond en kledingcrisis had alsof je leven ervan af hing, vind je het nu allemaal wel prima en een beetje mascara meer dan genoeg.

Jullie hebben minder seks
Je krijgt geen kriebels in je buik wanneer hij je aanraakt, om nog maar te zwijgen over jullie seksleven, als er überhaupt nog iets gebeurt in de slaapkamer…

Je spreekt liever niet alleen met hem af
Je stelt steeds vaker voor om dingen in groepsverband af te spreken. Een dubbeldate of met vrienden erbij vind jij fijner, zodat je niet alleen met hem hoeft te zijn.

Wanneer hij jullie date afzegt, vind jij dit eigenlijk niet erg
Dat je hem nu al twee weken niet hebt gezien maakt je eigenlijk niet  zoveel uit, lekker eens wat tijd voor jezelf! Maar mis je hem wel?

Je kijkt niet meer uit naar jullie dates
Een paar maanden geleden verheugde jij je de hele week al op een avond met hem, nu kijk je er stiekem zelfs een beetje tegen op. Oh oh…

Je bent nooit jaloers
Maar dat is toch juist goed? Nou ja… Af en toe een portie gezonde jaloezie kan geen kwaad. Iedereen mag best weten dat jullie een setje zijn. Het feit dat jij niet jaloers wordt dat hij met andere meisjes appt moet toch de nodige vraagtekens oproepen.

Je probeert hem te veranderen
In het begin haalden jullie het beste in elkaar naar boven, maar nu zijn er steeds meer dingen die je juist irritant vindt aan hem. Meestal ligt het probleem niet (alleen) bij hem, maar ook bij jou en jullie relatie. Hem veranderen heeft daarom ook geen zin in dit geval.

Je bent sneller geïrriteerd
Hoewel jij vroeger gekke trekjes juist schattig aan hem vond, stoor jij je nu compleet aan zijn gedrag. Ook kleine dingen zoals schoenen opruimen of lege verpakkingen laten slingeren zorgen ervoor dat er stoom uit jouw oren komt.

Lees ook:

Beeld: iStock