Food

12x Hipster gerechten die we in dit jaar niet terug willen zien

Er zijn niet alleen maar trends op het gebied van fashion en beauty, maar ook op het gebied van eten. En aangezien wij héél erg van eten houden, hebben we besloten om terug te blikken naar de gehypte foods van het afgelopen jaar. Gerechten die veel op social media gedeeld werden, omdat het er vaak mooi uitzag. Wij hebben de meest gehypte foods op een rijtje gezet die we komend jaar niet meer terug willen zien.

Er zijn het afgelopen jaar teveel trends geweest op het gebied van eten. We hebben zo vaak dezelfde hipster foods langs zien komen op social media, dat we sommige nu wel een beetje zat zijn. Kijk mee…

1. Bloemkool-pizza

View post on Instagram
 

Als je dan toch een pizza gaat eten, kan je het net zo goed op de ongezonde manier doen toch?

2. De gekleurde bagel 

View post on Instagram
 

Het ziet er heel erg leuk uit, maar de vraag is of het ook goed smaakt? Wij vinden het in ieder geval belangrijker dat ons eten lekker smaakt in plaats van dat het er alleen maar goed uitziet…

3. Sushi burrito

View post on Instagram
 

We love sushi, maar een burrito-variant had van ons niet gehoeven. Te veel rauwe vis in één hap als je het ons vraagt. 

4. Matcha

View post on Instagram
 

Matcha is Japanse groene thee dat vermalen is tot poeder. Dit was erg populair in 2016 en werd in veel verschillende gerechten gebruikt, maar het is veel gezonder en lekkerder om dit in zijn originele vorm te drinken als thee.

5. Açai bowl

View post on Instagram
 

Een açai bowl ziet er ge-wel-dig uit en we geloven ook wel dat het lekker smaakt, maar wie heeft er daadwerkelijk tijd om dit ‘s ochtends te bereiden?

6. Gezonde sapjes

View post on Instagram
 

Bij het persen van fruit en groenten wordt een groot deel van de voedingsstoffen verwijderd. Dan heeft zo een gezond sapje dus eigenlijk weinig nut.

7. Fancy chocoladerepen

View post on Instagram
 

Een chocoladereep is een chocoladereep. Dat de verpakking er veel luxer of mooier uitziet, maakt het niet veel lekkerder. Het gaat wat ons betreft om de inhoud! 

8. Overvolle milkshakes

View post on Instagram
 

We houden van milkshakes, maar zo een overvolle milkshake krijgen wij echt niet op. 

9. Alles in de Mason Jar 

View post on Instagram
 

Een Mason Jar is leuk, maar in 2016 werd zowat alles hierin geserveerd. We hebben het nu wel weer gezien.

10. Quinoa 

View post on Instagram
 

Jawel, de quinoa mag in dit rijtje absoluut niet ontbreken. Zowat iedereen at quinoa het afgelopen jaar, omdat het zo gezond is. Toch hebben wij het idee aslof de meeste mensen het eigenlijk niet eens lusten…

11. Poké bowl

View post on Instagram
 

De poké bowl is een traditioneel gerecht uit Hawai waarin vissoorten en groenten zitten verwerkt. Maar als je het ons vraagt kan je beter aan de sushi, right?

12. Smoothies

View post on Instagram
 

Smoothies zijn zeker gezond voor je, maar wij hebben het idee dat deze smoothies ook alleen maar voor de foto’s worden gemaakt…

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock