Celebs

9 kindsterren die opgroeiden tot succesvolle acteurs en actrices

Lang niet alle kindsterren hebben ook later nog succes in de filmwereld. Velen omdat ze simpelweg een andere weg zijn ingeslagen. Maar sommige ook omdat ze geen succesvolle rollen meer kregen op volwassen leeftijd. Girlscene heeft een aantal celebs opgezocht waarbij dat niet is gebeurd. Dit zijn 9 kindsterren die opgroeiden tot succesvolle volwassen acteurs en actrices.


Neil Patrick Harris 
In begin jaren negentig werd Neil bekend door een ziekenhuisserie waar hij als jonge tiener in speelde. Maar daarna kreeg hij alleen kleine rollen te pakken. Totdat hij gecast werd in hitserie How I Met Your Mother. Inmiddels is hij niet meer uit de tv-wereld weg te denken en presenteerde hij zelfs meerdere awardshows. 


Drew Barrymore
Deze actrice speelde als heel jong kind al in één van de meest populaire films ooit: E.T. the Extra-Terrestrial. Ook als jonge tiener was ze zeer populair in de filmwereld. Totdat ze steeds meer in de problemen kwam met drugs. Na jaren drama en bijna geen rollen meer te kunnen bemachtigen, maakte ze een enorme comeback toen ze eindelijk helemaal clean was. Met Charlie’s Angels was haar succesvolle carrière als volwassen actrice officieel begonnen. 


Elijah Wood
Wereldberoemd geworden met de Lord of the Rings films, maar al veel langer acteur. Elijah Wood is begonnen met professioneel acteren op zevenjarige leeftijd. Sindsdien heeft hij een vrij constante carrière opgebouwd waarbij hij inmiddels veel populaire films op zijn naam heeft staan. 


Ryan Gosling
Net zoals grote sterren Justin Timberlake, Britney Spears en Christina Aguilera begon ook Ryans carrière bij Disney. Maar in tegenstelling tot veel anderen ging hij na de Mickey Mouse Club niet voor een zangcarrière maar voor een plaats in de filmwereld. En zoals we allemaal weten is dat goed gelukt! 


Jodie Foster
Als er iemand pas echt succesvol is geworden en gebleven in de filmwereld is het Jodie Foster wel! Op veertienjarige leeftijd werd ze al voor een Oscar genomineerd. En ook als volwassen actrice bleven de prijzen maar komen. Inmiddels is Jodie Foster niet alleen succesvol als actrice, maar ook als regisseur.


Elizabeth Taylor
Ook in de jaren veertig waren er al kindsterren. Niemand minder dan Elizabeth Taylor was daar één van. Het valt niet te ontkennen dat Elizabeth echt geboren is voor de showbizz. Ze bleef daarom ook op latere leeftijd nog een veel gevraagde actrice. 


Joseph Gordon-Levitt
Ook Joseph Gordon-Levitt begon al op zevenjarige leeftijd. Jarenlang speelde hij als tiener in de succesvolle serie 3rd Rock from the Sun. Maar toen de tv-serie afliep was Joseph nog lang niet klaar met de filmwereld. De afgelopen jaren heeft hij zelfs een aantal films geschreven en geregisseerd. 


Natalie Portman
Er is geen moment geweest dat Natalie niet met acteren bezig is geweest. Al van jongs af aan speelt ze in de meest populaire films en krijgt ze de meest bijzondere rollen. Toch draait niet haar hele leven om film, zo bleef ze gewoon haar hele jeugd naar school gaan en kwam ze vaak niet opdagen op premières omdat ze aan het studeren was. Dat is nog eens toewijding! 


Anna Paquin
Op negenjarige leeftijd had zij haar eerste rol te pakken in The Piano. Met deze rol sleepte ze gelijk een Oscar-nominatie binnen en won deze als jongste actrice ooit. Dat is nog eens een doorbraak! Ook al stond acteren eigenlijk helemaal niet op de planning voor Anna is ze hier wel mee doorgegaan. Later werd ze wereldberoemd met rollen in populaire films zoals de X-Men reeks. 

Lees ook:

Bron, bron

Beeld: GettyImages