Lifestyle

Deze (bekende) artiesten hoor je terug in je favoriete series

Je favoriete series lekker bingewatchen op koude dagen: er is geen betere manier om de winter door te komen. Jammer genoeg kunnen we niet voor eeuwig binnen blijven en hebben we ook nog andere verplichtingen. Zoals school en werk… Gelukkig is er daarom ook nog muziek! Girlscene heeft weer een aantal artiesten opgezocht die je veel tegenkomt in jouw favoriete series. 

The Vampire Diaries 
Deze vampierenserie heeft inmiddels al meer dan zeven seizoenen achter de rug. Jammer genoeg wordt het achtste seizoen ook de laatste van de serie. Tijd voor een terugblik dus! En hoe beter doe je dat beter dan met de gigantische hoeveelheid muziek die we door de jaren heen hebben gehoord in de serie. The Vampire Diaries werd vanaf het begin af aan bekend met nummers van The Fray (zowel in de afleveringen zelf als in de trailers voor de serie). Verder kwamen we Coldplay, The Nakes and Famous, Civil Twilight, Dum Dum Girls, Elle King en zelfs Deadmau5 in de serie tegen. 

New Girl 
Afgezien van de theme song van deze heerlijke upbeat serie lijkt het wel dat er in elke aflevering alleen maar nieuwe artiesten werden afgespeeld. De soundtrack van New Girl is net zo dynamisch als de personages in de serie. Je hoort liedjes van de meest uiteenlopende artiesten tegen in de serie. Bands en artiesten die je meerdere keren hoorde zijn Vanessa Williams, Fitz & The Tantrums, AC/DC, Taylor Swift, Bob Dylan, Pink, Bruno Mars en Elvis Presley. Allemaal klassiekers van zowel vroeger als nu. 


Gilmore Girls
Oh, wat waren we toch blij dat Netflix deze serie weer oppikte voor een miniserie! Dit korte vervolg op het verhaal van Lorelai en Rory was wel bitterzoet, want het was veel sneller over dan we hoopten. Heb jij ook honger naar meer? Dan is dit het moment om de muziek van zeven seizoenen Gilmore Girls door te nemen en voor even weer helemaal terug te duiken in de wereld van klassieke rock en lieflijke ballads (en alles dat daartussen zit). Ja, als de soundtrack van Gilmore Girls één ding is dan is het wel uniek. Bekende artiesten die veel in de serie voorkwamen waren John Lennon, Tom Waits, Frank Sinatra en Sam Philips. Maar ook bands zoals XTC, The Clash, Blondie en The White Stripes verschenen meerdere keren met verschillende liedjes. 

Gossip Girl
Met de themafeesten in Gossip Girl zijn er zoveel verschillende soorten muziek in de serie geweest dat het eigenlijk te veel is om op te noemen. In de flashback afleveringen kwam zelfs authentieke jaren ’80 muziek langs. Daarbij had deze super glamorous serie meerdere keren een live optreden tijdens een aflevering. Artiesten waarvan je veel muziek in de serie tegenkwam waren Lady Gaga, The Kills, The Tings Tings, Justin Timberlake, Flo Rida, Vampire Weekend, MGMT, Rihanna, Adele en Ellie Goulding. Zangeres Robyn kwam zelfs meerdere keren voor in de serie met live optredens én rollen waarbij ze aardig wat tekst had. 

Lees ook: 

Beeld: iStock