Lifestyle

Zo overleef je een dag als je kort hebt geslapen

Feestje gehad? Tentamenstress? Belangrijke deadlines? Een nachtje doorhalen hebben we allemaal weleens gedaan. Helaas is the day after altijd wat minder leuk en zijn de gevolgen dan ook duidelijk aanwezig. Girlscene heeft een paar handige tips voor je om een dag met weinig slaap door te komen zonder erbij te lopen als een zombie (inclusief gapen en dichtvallende ogen!).

1. Drink koffie
Maar drink niet te veel. Teveel cafeïne kan namelijk gevoelens van angst en irritatie oproepen en je nachtrust verstoren.

2. Neem een goed ontbijt
Hoewel je het liefst een kwartier langer in bed blijft liggen is het verstandiger om dat kwartier te spenderen aan een ontbijt. Eet voedsel met een hoog eiwitgehalte om energie te krijgen. Denk aan eieren, tofu, yoghurt of pindakaas.

3. Drink genoeg water
Water zorgt ervoor dat je lichamelijk processen door blijven draaien. Uitdrogingsverschijnselen zorgen ervoor dat je lichaam nog meer vermoeid raakt. Zet dus altijd een glaasje water op je bureau, zodat je niet vergeet te drinken.
 

4. Ga naar buiten tijdens de lunch
We begrijpen dat je graag op je bureaustoel blijft zitten en hier de hele dag blijft zitten, maar wij raden dit af. Ga naar buiten om even lunch te halen of loop een rondje door het park. Snuif de frisse lucht op en maak even je hoofd leeg, grote kans dat je hier weer nieuwe energie van krijgt.

5. Ga goed voorbereid de deur uit
Weet je van tevoren al dat je weinig slaap krijgt de komende nacht? Prep dan alvast je ontbijtje, denk aan overnight oats. Geen excuus om je ontbijt over te slaan en er is minder kans dat je naar ongezonde snacks grijpt.

6. Kauw op ijs
IJs?! Ja echt. Kauwen houdt je lichaam namelijk wakker en alert. Het ijs is verfrissend en hydradeert je lichaam. Win-win dus!

7. Ga niet meteen in bed liggen als je thuiskomt
Doe liever een powernap van ongeveer vijftien tot twintig minuten, dit werkt veel beter en hierdoor haal je meer uit de rest van je dag.

Lees ook:

Beeld: iStock

Must reads 👀