Lifestyle

Girls Issues: Verliefd op de vriend van mijn broer

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die verliefd is op de vriend van haar broer.

Beste Girlscene,

Ik ben een meisje van 15 en lees jullie site graag, maar ik zit met een probleem. Dit jaar ben ik begonnen aan 4HAVO, ik kreeg een totaal nieuwe klas. Hierbij kwamen er nieuwe klasgenoten bij maar er waren ook veel ‘zittenblijvers’. Hier leerde ik een jongen kennen, ik noem hem voor het gemak I. I is ook blijven zitten, en is totaal anders dan de meeste jongens uit mijn klas. Sinds een paar weken voel ik wat voor hem, maar daarnaast is er een ander probleem. Hij is een vriend van mijn broer… Nu is het probleem dat ik hem wel leuk vind, maar ik weet totaal niet wat hij van mij vindt. Een keer vertelde mijn vriendin dat hij het voor me had opgenomen terwijl ik er niet bij was en daarna had hij het ook een paar keer voor me opgenomen als iemand iets stoms zei over mij. Laatst waren we met school in Tsjechië en zei hij wel een paar keer wat dingen tegen mij, hij maakte vaak grapjes maar wanneer we op school zijn praten we bijna nooit. Hij volgt me wel op Instagram en liket mijn foto’s. Ik weet totaal niet hoe ik hiermee moet omgaan. 

Ik hoop dat jullie me een beetje kunnen vertellen wat hij ongeveer voor me voelt en wat ik kan doen. 

X Anoniem

Hi Anoniem,

Wat fijn dat je een leuke jongen hebt leren kennen! Je vraag aan ons is of hij je leuk vindt en of wat hij voor jou voelt en om maar gelijk met de deur in huis te vallen: helaas, hier hebben wij geen antwoord op… De enige persoon die dit weet is hijzelf. Het feit dat hij met je praat, grapjes maakt en je foto’s liket op Instagram geven in ieder geval aan dat hij je aardig vindt, dus dat is een goed teken. Of hij ook daadwerkelijk gevoelens voor jou heeft weten wij niet. Dus probeer eens wat meer aandacht van hem te vragen, of vraag misschien ‘via via’ eens wat rond om erachter te komen of hij jou ook wel ziet zitten. Probeer het eens subtiel aan je broer te vragen. Weet je ook gelijk wat hij denkt. Heb je dan nog steeds geen idee? Vraag het hem gewoon! Misschien zit hij wel met precies hetzelfde probleem en draaien jullie om elkaar heen. Anders blijf je maar piekeren en nadenken over hem, dus go for it.

Heel veel succes.

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: iStock