Beauty

11 stappen voor een dagelijkse make-up routine met een glowy basis

Op social media zien we mooie natuurlijke make-up looks langskomen, met een glowy en shiny basis. Make-up looks waarbij het lijkt alsof er bijna geen make-up gebruikt is. Jij vraagt je natuurlijk af hoe deze natuurlijk make-up looks worden gecreëerd? Daarom hebben wij voor jou in elf stappen beschreven hoe je een natuurlijke look met een glowy en shiny basis creëert voor dagelijks gebruik!

Stap 1: dagcrème en primer 
De basis voor een glowy en shiny make-up look is dagcrème en primer. Een dagcrème hydrateert je huid en maakt het zacht. Kies een dagcrème uit aan de hand van jouw huidtype. In winkels word je meestal goed geholpen bij het uitkiezen van een dagcrème die voor jouw huidtype geschikt is. Over je dagcrème breng je primer aan. Een primer wordt gebruikt om een perfecte oppervlakte te creëren voor je make-up.

Stap 2: foundation
De volgende stap is het aanbrengen van foundation. Kies ook een foundation uit die past bij jouw huidtype. Voor een natuurlijk, glowy en shiny make-up look is een niet al te dekkende foundation het beste, omdat dit het meest natuurlijke resultaat geeft. 

Stap 3: concealer
Concealer gebruik je over je foundation heen om bepaalde plekken in je gezicht op te lichten en hardnekkige oneffenheden weg te werken. Gebruik concealer onder de ogen, op de neusbrug en een beetje op de kin. Hiermee licht je specifieke delen in je gezicht op. 

Stap 4: bronzer
Met bronzer kun je contouren en warmte in je gezicht aanbrengen. Breng heel subtiel de bronzer onder je jukbeenderen en aan de zijkanten van je voorhoofd aan. Je hebt ook de optie op de bronzer aan de zijkanten van je neus aan te brengen, om deze iets smaller te laten ogen. Zorg ervoor dat je als harde lijnen hebt, deze goed weg blendt met een kwast. 

View post on Instagram
 

Stap 5: highlighter 
We love highlighter! Voor een glowy en shiny basis heb je een goede highlighter nodig. Er zijn vloeibare en poeder-highlighters. Voor het meest natuurlijke resultaat is het aan te raden om voor een vloeibare highlighter te gaan. Breng de highlighter op de volgende plekken aan: jukbeenderen, wenkbrauwbot, cupidoboog en bovenkant van de neusbrug. Et voilà, daar is je glowy look! Wil je toch dat het iets meer glanst? Voeg extra highlighting poeder toe op de plekken waar je de vloeibare highlighter hebt aangebracht. 

Stap 6: creamy blush
De volgende stap is het aanbrengen van een creamy blush in een zacht roze kleur. Creamy blush is het meest geschikt voor een natuurlijke make-up look. Daarbij is het goed weg te blenden in je huid. Breng de blush met je vingertoppen op de appeltjes van je wangen aan.  

Stap 7: bruine tinten oogschaduw
De basis van het gezicht zit erop en de volgende stap is de ooglook! De ooglook houdt je vrij basic door gebruik te maken van een nude en bruine tinten. Breng een nude kleur aan op de oogleden en voeg in je crease een bruine kleur toe. Blend dit goed in elkaar met een blending kwast. 

View post on Instagram
 

Stap 8: bruine oogpotlood in je waterlijn 
Nadat je de oogschaduw hebt aangebracht, is het tijd om met een bruin oogpotloodje langs je waterlijn te gaan. Een bruine oogpotlood is zachter dan een zwarte en staat net iets natuurlijker. 

Stap 9: wimpers
Hierna zijn je wimpers aan de beurt. Krul als eerst je wimpers met een krultang en breng vervolgens je lievelingsmascara aan.

Stap 10: wenkbrauwen
Dan is het tijd om de wenkbrauwen een touch up te geven. Om het meest natuurlijk resultaat te bereiken, raden wij je aan om alleen met een wenkbrauwpotlood de wenkbrauwen iets bij te tekenen. 

Stap 11: Lipliner en lippenstift 
De laatste stap is om met een nude lipliner je lippen te omlijnen en deze lichtelijk hiermee in te kleuren. Breng hierboven een nude lippenstift aan en je bent helemaal ready met je glowy en shiny make-up look!

Laat je inspireren voor een glowy en shiny make-up look met de video’s hieronder…
 

Watch on YouTube

Watch on YouTube

Watch on YouTube

Lees ook:

 

Bron

Beeld: iStock