Beauty

Zo creëer je een basic make-up look in slechts 5 minuten

Je hebt ‘s ochtends haast, omdat je te lang in bed blijft liggen. Ondanks dat je haast hebt, wil je wel make-up op doen. Het liefst doe je jouw make-up binnen 5 minuten, maar vaak loopt dit uit tot een kwartier (argh!). Wij hebben tips voor je verzameld, waarmee jij binnen 5 minuten een basic make-up look creëert. Zo bespaar je tijd en kom je toch goed voor de dag. 

Tip 1
Niet doen: foundation aanbrengen
Wel doen: met concealer oneffenheden en kringen wegwerken
De eerste tip is om met concealer oneffenheden en kringen weg te werken. Als je elke keer je hele gezicht vol smeert met foundation, ben je veel tijd kwijt. Daarbij is foundation niet per se nodig om er frisser uit te zien. Wel is concealer hierbij een must, omdat je kringen hiermee direct verdwijnen. Doe concealer onder je ogen in de vorm van een omgekeerde driehoek en smeer dit vervolgens uit met je vingers. 

Tip 2
Niet doen
: gezicht contouren en poeder blush en highlighter aanbrengen 
Wel doen: creamy blush met je vingertoppen aanbrengen
Het dagelijks contouren van je gezicht is niet nodig, aangezien het veel tijd inneemt. Daarbij staat het ook vrij heftig overdag. Skip daarom het contouren van je gezicht en het aanbrengen van poeder blush en highlighter. Hiervoor moet je aan de slag met kwasten, terwijl elke seconde telt. In plaats hiervan is het een tip om met je vingertoppen creamy blush aan te brengen op de appeltjes van je wangen. Creamy blush is heel gemakkelijk aan te brengen binnen een paar seconden. Kies een roze blush voor een gezonde uitstraling.

Tip 3
Niet doen
: een ooglook creëren met oogschaduw, eyeliner, mascara en oogpotlood
Wel doen: je wimpers krullen voor een frisse oogopslag
Een ooglook creëren met oogschaduw, eyeliner, mascara en oogpotlood is niet nodig voor een dagelijkse make-up look. Daarbij zijn het te veel keuzes die je moet maken als je een heel ooglook wilt creëren en het neemt veel tijd in beslag. Een goede tip voor een frisse oogopslag is om je wimpers te krullen met een wimperkruller. Geloof ons dit maakt erg groot verschil, omdat je er direct wakkerder uitziet!

Tip 4
Niet doen
: wenkbrauwen uitgebreid bijtekenen 
Wel doen: globaal invullen met een wenkbrauwpotlood of er snel overheen gaan met wenkbrauwgel
Wenkbrauwen zijn erg belangrijk. Het vormt jouw gezichtsuitdrukking en daarom moeten ze altijd on fleek zijn. Maar het bijtekenen en invullen van wenkrauwen vergt teveel tijd. Het is namelijk een precies werkje. Als je haast hebt, is het beter om met een wenkbrauwpotlood je wenkbrauw globaal in te vullen. Op deze manier zijn je wenkbrauwen iets natuurlijker bijgetekend. Als je al vrij volle wenkbrauwen van jezelf hebt, is het nog beter om er snel met wenkbrauwgel overheen te gaan. Zo blijven alle haartjes op hun plek zitten. 

Tip 5
Niet doen
: met lipliner je lippen heel precies omlijnen, om het vervolgens in te kleuren met lippenstift
Wel doen: met lippenstift de kleur op je lippen deppen 
Als laatste stap heb je nog de mogelijkheid om iets op je lippen te doen, als je hiervan houdt natuurlijk. Probeer lipliners te vermijden als je haast hebt, want hiermee moet je precies langs je lip en geloof ons als we zeggen dat je heel snel uitschiet als je onder tijddruk staat. Daarom is het veel verstandiger om te kiezen voor een neutrale lippenstift, waarmee je de kleur lichtjes op je lippen dept. Zo heb je toch een kleurtje op je lippen, waarmee je net iets extra’s aan je make-up look geeft. 

Kijk hieronder voor een make-up tutorial die binnen 5 minuten is gecreëerd. In de video wordt er gebruik gemaakt van bronzer, blush en highlighter, maar ons advies is om dit gedeelte over te slaan en in plaats hiervan cream blush aan te brengen. 

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock