Beauty

Fris, zoet of toch bloemig: zo vind je het perfecte parfum voor jou

Parfum, wij zijn er dol op. Niets is fijner dan ‘s ochtends voordat je de deur uitgaat nog een een heerlijke geur op te doen zodat we de hele dag lekker ruiken. Houd jij van frisse geuren, zoet of bloemig? Of weet jij het eigenlijk niet zo goed? Omdat parfums meestal redelijk prijzig zijn is het zonde om de verkeerde te kopen. Deze tips helpen jou bij het zoeken naar het perfecte parfum voor jou.

Probeer eens iets nieuws
Heb jij een favoriete geur en blijf je hem maar opnieuw kopen? Grote kans dat jij de geur zelf al niet meer ruikt. Blijf daarom niet voor altijd bij je oude vertrouwde geur, maar probeer eens iets nieuws. We sprayen het tenslotte niet alleen op voor anderen, maar natuurlijk ook voor onszelf.

Test niet meer dan zes geuren
We herkennen het vast allemaal. Je staat in de parfumerie en hebt al aan meer dan tien verschillende geuren geroken. Op een gegeven moment weet je niet meer wat je ruikt en welke nou lekker was en welke niet. Test daarom niet meer dan zes geuren per keer, anders werkt je reukorgaan niet meer optimaal en vergroot het dus de kans dat je met de verkeerde geur thuiskomt.

Spray het parfum op de huid
En dus niet op een strookje! Dit is een fout die vaak gemaakt wordt. Een geur kan namelijk heel anders ruiken op een kartonnen strookje in vergelijking tot je huid. Dit heeft te maken met de zuurtegraad van je huid. Spuit daarom altijd de geur op de huid, het liefst op je polsen, om te testen of ook op je huid lekker ruikt.

Bestel niet online
Het parfum van je beste vriendin kan bij haar ontzettend lekker ruiken, maar bestel het niet zomaar online voor jezelf. Hoewel de geur heerlijk ruikt bij jouw bff, kan het zomaar zijn dat de geur heel anders ‘uitpakt’ op jouw huid. Altijd even testen dus!

Koop niet gelijk een nieuw parfum
Heb je het perfecte parfum gevonden? Koop hem dan niet gelijk. Nu horen wij je denken, maar waarom niet? Wij raden je aan om een paar uur te wachten en dan nog eens aan je polsen te snuffelen. Een geur verandert namelijk gedurende de dag. Vind je ‘m dan nog steeds lekker? Ga dan terug naar de winkel om het parfum te kopen. 

Lees ook:

Beeld: iStock

Bron

Must reads 👀