News

Let op: grote staking bij NS op deze datum

Reis jij altijd met de trein? Dan is dit artikel voor jou, want er komt een grote staking aan bij de NS. Machinisten en conducteurs hebben aangekondigd dat ze hun werk gaan neerleggen en dat betekent voor jou dat je moeilijker naar je plaats van bestemming kan komen. Zet deze datum alvast in je agenda zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Treinen die niet rijden of treinvertragingen zijn nooit leuk. Daarom kun je er maar beter op voorbereid zijn! Boze machinisten en conducteurs zijn van plan om te staken op woensdag 11 januari. Een woordvoerder verwacht ‘aanzienlijke gevolgen voor het treinverkeer’.

De machinisten en conducteurs zijn niet blij met de nieuwe dienstregeling. Het personeel is vooral boos dat ze te vaak op dezelfde trajecten rijden, dat zou leiden tot concentratieverlies. De NS heeft meer variatie in de roosters beloofd, maar dat duurt het personeel te lang. De nieuwe roosters zouden pas in april of juni in gaan. 

Ze leggen waarschijnlijk aan het begin van de middag het werk enige tijd neer. Het is nog niet bekend wat de impact van de staking zal zijn en of de staking ook tijdens spitsuur is. Maar houd er rekening mee dat je op 11 januari een stuk moeilijker met de trein kan reizen!

Lees ook: 

Beeld: iStock | Bron