Films & Series

Onherkenbaar: Zo ziet Knofje er nu uit

Knofje, het eigenwijze meisje met knalrood haar. Ze vermaakte ons uren met haar avonturen. Het meisje van viereneenhalf beleeft van alles in en rond het huis. Samen met haar zwangere moeder speelde ze bijvoorbeeld verstoppertje met haar knuffels in de keuken. Maar hoe gaat het nu, jaren later, met de actrice die de rol van Knofje vertolkt? Heeft ze nog steeds rood haar? Je ziet het hier. 

Wie heeft er vroeger niet naar Knofje gekeken? De kinderserie was razend populair. Elke aflevering bestaat uit een kort verhaaltje waarbij het meisje op onderzoek gaat: van hutten bouwen op zolder met haar vader tot een vlieg begraven met haar oma. We smulden ervan!

De rol van Knofje werd gespeeld door Sterre Herstel. Het was de allereerste klus voor het kleine meisje en blijkbaar smaakte het naar meer, want na de kinderserie voegde ze nog veel meer toe aan haar cv. Sterre speelde in de film In Oranje, had een vaste rol in de serie Evelien en speelde in Bloedbroeders. Daarna is de liefde voor acteren een beetje bekoeld. De laatste klus die ze heeft gehad stamt uit 2010, toen had ze een rolletje in Verborgen Verhalen. 

Sterre is inmiddels 21 jaar en woont in Amsterdam. Ze studeert Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie. Sterre is flink veranderd sinds Knofje! En nee, ze heeft ook geen knalrood haar meer…

Klik hier om Knofje van nu te zien.  

Lees ook: