Lifestyle

Dit zegt jouw favoriete seizoen over jouw persoonlijkheid

Iedereen is anders. De één houdt heel veel van snoep en chocolade terwijl de ander weer meer van chips en hartige snacks houdt. Zo heb je dat ook met seizoenen! De één is dol op de herfst of de winter, terwijl de ander tijdens de koude maanden niet kan wachten op de lente en de zomer. Hoe zit dat bij jou? Ben jij een winter, lente, zomer of herfstmens? 

Is er één specifiek seizoen in het jaar dat jouw favoriet is? Niet alleen omdat je dan ook ‘toevallig’ jarig bent? Dan zegt dit seizoen misschien wel meer over jouw persoonlijkheid dan je dacht!

Is de winter jouw favoriete seizoen?
De meeste mensen die de winter de fijnste tijd van het jaar vinden zijn een beetje introvert. Ze zijn wel goed in socializen, maar alleen bij mensen die ze kennen. Als ze moeten kiezen gaan ze toch altijd weer voor een gezellige avond thuis met de mensen waar ze het meest close mee zijn boven uitgaan met een grote groep. Iemand die dol is op de winter heeft liever een kleine groep vrienden voor het leven dan een hele groot kring aan kennissen die ze eigenlijk niet zo goed kennen. Daarbij waarderen onze winter lovers familie heel erg en laten dit ook graag zien. De feestdagen zijn hun favoriete dagen van het jaar. Ze vinden het van top tot teen goed organiseren van de feestdagen geweldig en zijn hier erg goed in. 

Is de lente jouw favoriete seizoen?
Dan ben je waarschijnlijk bekend bij iedereen als een vrolijk en creatief persoon die altijd in is voor iets nieuws! De donkere dagen van de winter zijn bij jou alleen maar meer bewijs dat kou en sneeuw niks voor jou zijn. Echte hete dagen zijn ook niet essentieel voor je, maar een beetje zonlicht heb je wel nodig. Wanneer de lente begint zit jij dan ook altijd vol nieuwe ideeën. Je organiseert graag leuke activiteiten met vrienden en probeert graag nieuwe dingen uit. Je bent ook heel innovatief in je ideeën: van de meest simpele activiteiten weet jij altijd weer een feest te maken. 

http://graphs4u.tumblr.com/post/139737505829

Is de zomer jouw favoriete seizoen?
Dan ben jij niet alleen een koukleum die niks van donkere dagen moet hebben, maar ben je ook echt een buitenpersoon. Je doet het waarschijnlijk beter op werk dan op school. Ook al vind je nieuwe dingen leren leuk, steek je veel liever de handen uit de mouwen dan dat je stil achter een bureau zit. Wanneer anderen de lange zomervakantie gebruiken om uit te rusten en bij te komen van het afgelopen schooljaar, ben jij juist niet te stoppen tijdens deze vrije dagen. Je gaat graag uit en op reis gaan vind je waarschijnlijk nog leuker. Daarbij blijf je het liefst de hele vakantie door bij je bijbaantje werken. Met jouw energieniveau zodra het warm en zonnig is kan je het toch allemaal wel aan. 

Is de herfst jouw favoriete seizoen? 
Dan ben jij waarschijnlijk van alle markten thuis. Zeker in Nederland is het weer elke dag anders tijdens de herfst. Sommige vinden dit heel irritant en worden tijdens deze periode ook sneller ziek, maar voor jou is het allemaal geen probleem. Sterker nog: met jouw snelle aanpassingsvermogen vind je het juist leuk. Over de prachtige kleuren in de herfst nog niet te spreken. Jij bent dol op de grote veranderingen die je ziet in de natuur tijdens de overgang van seizoen naar seizoen. Gek genoeg (met hun grote aanpassingsvermogen) zijn mensen die dol zijn op de herfst ook heel goed in vooruit plannen. Jij kijkt makkelijk verder de toekomst in dan alleen tot de winter en gaat altijd vol energie het nieuwe schooljaar in. Van warme tot koude dagen en van zon tot regen: jij kan in alles wel iets positiefs vinden. 

Lees ook:

Bron, bron

Beeld: iStock

Must reads 👀