Lifestyle

9 dingen die je je pas realiseert als je geen tiener meer bent

Tiener zijn is zowel de meest leuke als de meest lastige periode in je leven. Je zit volop in je ontwikkeling en bent op zoek naar jezelf. Jouw tienerjaren zijn inmiddels voorbij en stiekem mis je deze periode heel erg. Nu je geen tiener meer bent, realiseer je wel dat je een heleboel hebt geleerd. Lees snel mee welke 9 dingen je je realiseert nu je geen tiener meer bent. 

1. Niet elke vriend of vriendin is voor altijd
Toen je tiener was had je een heleboel bff’s, maar je realiseert dat dit maar voor even is. Door de jaren heen wordt je vriendengroep steeds kleiner en voor je het weet houd je misschien maar één of twee vrienden over. Als je ouder wordt leer je steeds meer nieuwe mensen kennen.

2. Een afwijzing is niet het einde van de wereld
Een afwijzing van je crush is nooit leuk, maar soms is dit juist goed voor je. Je leert hiervan en wordt daardoor steeds minder bang om afgewezen te worden.

3. Je prioriteiten veranderen door de jaren heen
Je prioriteiten veranderen eigenlijk altijd, over een paar jaar zal je ook weer andere prioriteiten hebben dan nu. Hetgeen wat voor jou het allerbelangrijkst is, daar maak je uiteindelijk het meeste tijd voor. In je tienerjaren was dit misschien het chillen met je bff’s, maar nu is dit toch anders. 


4. Het is niet erg om niet je dreamjob te hebben
Vroeger had je de droom om model te worden of zangeres, maar naarmate je ouder wordt, merk je dat deze droom is veranderd. Waarschijnlijk neig je nu naar een baan waarbij je meer zekerheid hebt en waarbij de kans groter is dat deze ook daadwerkelijk uitkomt.

5. Het is belangrijk om je gezondheid voorop te stellen
Mentale en lichamelijke gezondheid is echt heel erg belangrijk. Vroeger boeide het je niet zoveel, maar nu je ouder bent stel je dit echt voorop. En terecht ook. Als het niet goed gaat, dan gaat het niet goed…

6. Het zorgen voor je mentale gezondheid wordt steeds moeilijker
Iets fixen wat gebroken is, wordt met het jaar steeds moeilijker. Nu snap je dat het belangrijk is om een gezonde levensstijl te creëren op een jonge leeftijd. 

7. Het kan altijd veel slechter
Je zal het wel inmiddels gemerkt hebben dat het leven niet altijd meezit. Het leven is eenmaal mysterieus en totaal niet voorspelbaar. Als tiener viel dit allemaal mee, maar nu je ouder bent merk je dat er eenmaal niets aan te doen is. 

8. Je had als tiener helemaal geen zorgen aan je hoofd 
Het enige wat ertoe deed was met wie je ging chillen, maar tegenwoordig moet je denken aan al die rekeningen die nog betaald moeten worden, de boodschappen die je nog moet doen en het tentamen waar je nog voor moet leren. Je hebt wel honderd dingen tegelijk aan je hoofd!

9. Een gebroken hart went nooit 
Een gebroken hart is een gebroken hart en wat je leeftijd ook is, het zal altijd pijn doen… Helaas zal dit nooit wennen.

Lees ook: 

Bron

Beeld: iStock