Lifestyle

Alles over migraine en wat je er tegen kan doen

Heb je vaak last van hevige hoofdpijn en denk je dat je misschien wel eens migraine zou kunnen hebben? Of ken je iemand die het heeft? Girlscene is op zoek gegaan naar de harde feiten achter deze vervelende ziekte. We vertellen alles over de verschillende oorzaken van migraine en welke trucjes je kan uitproberen om het te verminderen. 

Wat is migraine?
Migraine is een ziekte waarbij je regelmatig hele heftige hoofdpijnaanvallen ervaart. Maar tijdens die aanvallen heb je niet alleen veel last van de pijn, ook word je overgevoelig voor licht en geluid. Erg lastig dus als je hier vaker last van hebt en op die momenten wel gewoon naar werk of school moet. 

Oorzaken van migraine
De oorzaken van migraine verschillen heel erg per persoon. Zo kan je chronische migraine hebben door erfelijke aanleg, maar het kan ook veroorzaakt worden door hormonale schommelingen (vooral bij vrouwen komt dit veel voor). Migraine kan ook een bijwerking zijn van bepaalde voeding of medicijnen. Dus heb je plotseling veel last van migraine? Ga dan eerst na wat er sindsdien veranderd is in je leven en misschien vind je de boosdoener wel gelijk. Bij voeding is dit wel vaak wat lastiger dan medicijnen…

Migraine door voeding
Net als bij medicijnen kan voedsel dat veel nitraat bevat voor ernstige hoofdpijn en migraine zorgen. Het lichaam van mensen met migraine breken nitraat namelijk te snel af en dit veroorzaakt de hoofdpijn. Nitraat zit in de volgende voedingsmiddelen: verwerkt vlees, verschillende soorten wijn en een aantal soorten bladgroenten. 

http://21pilotsdaily.tumblr.com/post/130338187246/migraine-twenty-one-pilots

Oplossingen van migraine
Nu hoef je natuurlijk niet gelijk volledig te stoppen met vlees uit de supermarkt eten, wijn drinken en bladgroenten eten als je van je migraine af wil. En het is ook niet zo dat als je migraine niet door voeding of medicijnen veroorzaakt is, je er helemaal niks tegen kan doen. Wij hebben een aantal methodes opgezocht die migraine kan verminderen of het zelfs stoppen. 

Gezondheid: Een goede gezondheid is cruciaal voor mensen met migraine. Als je elke nacht voldoende slaapt, nooit belangrijke maaltijden mist op een dag en weinig tot geen drankjes met cafeïne drinkt, zorg je ervoor dat de hoofdpijnaanvallen niet extra getriggerd worden. 

Natuurlijke geneesmiddelen: Ga je liever voor natuurlijke geneesmiddelen dan medicijnen? Uit recente onderzoeken blijken vitamine B2 en het kruid hoefblad goed te helpen tegen migraine. Daarbij werken ook acupunctuur, ontspanningsoefeningen en hoofd/nekmassages goed tegen de hoofdpijnaanvallen van migraine. 

Medische geneesmiddelen: Helpt dit allemaal niet? Belemmert migraine je leven echt heel erg? Dan kan je ook voor medicijnen tegen de hoofdpijn gaan. Er worden over de hele wereld veel verschillende soorten medicijnen tegen migraine ontwikkeld. Maar niet alles helpt altijd even goed en niet iedereen heeft dezelfde soort medicijnen nodig. Ga daarom voor professioneel advies eerst naar je huisarts of het ziekenhuis. Hier zijn wel een aantal behandelingen tegen migraine die op het moment populair zijn: antidepressiva, botox (jup, echt waar!) en bètablokkers. 

Lees ook:

Bron, bron, bron

Beeld: iStock

Must reads 👀