Beauty

5 redenen dat contouring uit is en strobing blijft

Contouring is uit. There, we said it. Wil je je gezicht shapen? Helemaal prima, maar een grote trend zoals het twee jaar geleden was, da’s nu niet meer. Vorig jaar veranderde de make-up game van veel mensen door de komst van strobing en nu de highlighters zo groot en belangrijk zijn lijkt contouring er steeds minder om te doen. Lees snel verder om meer te lezen over strobing als contouring en welke producten je daarvoor gebruikt.

Kijk, als je een beautyliefhebber bent, dan is strobing inmiddels weer een oude trend voor je. Toch lijken steeds meer cosmeticagiganten op te merken hoe fan wij meiden van highlighters zijn en daarom brengen ze speciale strobing sticks uit. Tja, ze lopen misschien een beetje achter, maar we durven te wedden dat het je voorliefde voor highlighter weer aanwakkert!

Even een korte samenvatting: strobing is een vorm van contouring, maar in plaats van veel lichte en donkere kleuren te gebruiken focus je vooral op het highlighten van je gezicht. Het shapen van je gezicht blijft met de nieuwe producten in de schappen dus een hot topic, maar het contouren met donkere kleuren lijkt steeds minder belangrijk te zijn. En weet je? Op zich is dat zo erg nog niet, want…

1. Strobing kost minder tijd dan contouring
Kudo’s als je ‘s ochtends de tijd hebt om jezelf een half uur lang in de make-up te zetten, maar niet ieder meisje neemt daar de tijd voor. Anderen geven zichzelf maximaal tien – of wat zeggen we, vijf – minuten om de deur uit te komen. Dan is strobing ideaal, omdat je in principe dus genoeg hebt aan alleen highlighter. Ideaal, niet?

2. Het is niet zo ingewikkeld als contouring
Strobing is eigenlijk een kwestie van strategisch highlighter aanbrengen. Die bronzer of contourpoeder? Daar hoef je je dus helemaal geen zorgen om te maken! Wel zo fijn, want je gezichtsuitdrukking wordt al heel anders als je bijvoorbeeld de donkere kleur te laag aanzet. Of als de kleur niet klopt lijkt het al snel of je modder op je gezicht hebt gesmeerd… Strobing is dus eigenlijk foolproof, omdat je hiermee niet te maken hebt.

3. Strobing ziet er natuurlijker uit
Als je je contour iets te sterk aanzet is de kans aanwezig dat je make-up helemaal niet zo natuurlijk oogt als je eenmaal de deur uitstapt. Met strobing heb je daar dus helemaal geen last van! Neem bijvoorbeeld een vloeibare highlighter. Dat bevat geen glitters, waardoor het juist hartstikke natuurlijk op de huid ligt zonder dat je denkt: ‘Wow, dat meisje draagt veel make-up’.

4. Dankzij strobing zie je er frisser uit
Bij contouring maak je voornamelijk gebruik van matte make-up, waardoor je huid er iets vlakker of zelfs doffer uitziet. Met strobing heb je dat dus helemaal niet. Daarom is het niet alleen perfect voor meiden met een drogere huid, maar ook als je glanzende make-up hartstikke mooi vindt. 

5. Het is bijna onmogelijk om de verkeerde kleuren te gebruiken
Waar je met contouring moet opletten dat je de juiste kleuren gebruikt om ervoor te zorgen dat je strepen niet als modder ogen onder je jukbeenderen, heb je daar met highlighters geen last van. Tja, natuurlijk kun je opletten dat je een warme kleur highlighter pakt als je een warme huidskleur hebt (en koel op koel), maar verder hoef je er helemaal niet bij na te denken.


Deze highlighters liggen nog niet ontzettend lang in de winkel en zijn ideaal voor strobing! Van links naar rechts:
MAC Strobe Cream in Goldlite €33
Bourjois Sculpt Light Strobing Highlighter €13,95
Maybelline Master Strobing Stick in 100 en 200 €8,49

MAC Strobe Cream en Bourjois Sculpt Light Strobing Highlighter zijn beide vloeibare highlighters. Als je voor de extreem natuurlijke looks gaat is zo’n vloeibare highlighter ideaal. Omdat in vloeibare highlighter geen glitters zitten oogt dit het mooiste op je huid en vervaagt het dus ook makkelijker met je huid. Meng het met je dagcrème, foundation of breng het zo op je huid aan. De strobing sticks van Maybelline zijn weer perfect voor meiden die houden van een sterke glans waar je U tegen zegt. Deze breng je aan op je foundation (of huid, als je geen foundation draagt).

Lees ook: