Real life

Girls Issues: Ik ben bang om mijn vriendin kwijt te raken

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene die bang is haar vriendin kwijt te raken.

Hi Girlscene,

Ik heb een probleem en het gaat over één van mijn beste vriendinnen, ik noem haar even Z. Ze gaat namelijk opeens alleen nog maar met andere mensen om. Ik en Z. vormden samen met nog een andere beste vriendin E. een heel hecht groepje tot twee maanden geleden… Ik en E. hadden het op een dag even heel gezellig met z’n tweeën, dus Z. ging toen even met een andere klasgenoot om. Z. ging daarna alleen nog maar meer en meer om met haar en ook met het groepje waar zij in zit (het populaire groepje). In het begin was het nog niet zo erg, maar nu gaat ze bijna alleen nog maar met hen om. Als we dan wel een keertje afspreken, dan is het (gelukkig) wel weer gewoon als vroeger! Ik weet dus niet zo goed wat ik nu moet doen. Ik heb tegen haar gezegd dat ik haar niet kwijt wil, maar dat ik het erg vervelend vind dat ik nog maar heel weinig zie en dat ze haar tijd beter moet verdelen. Ze zei toen dat ze mij ook niet kwijt wil, alleen dat ze nu gewoon even niet weet wie haar beste vrienden zijn en dat ze heel veel moeite heeft gedaan om zich ‘omhoog te werken’ en dat ze dat niet zomaar wil opgeven. Ze stelde toen wel meteen voor om af te spreken. Ik hoop echt dat jullie me kunnen helpen, want ik wil haar echt niet kwijt, maar het schijnt ook niet tot haar door te dringen dat ik haar echt heel erg mis en dat ik het nu gewoon heel erg moeilijk vind hoe ze nu doet.

Xx S.

Hoi S,

Wat een ingewikkelde situatie. Het is natuurlijk geen fijn gevoel dat jij het idee hebt dat je je vriendin kwijtraakt. Goed dat je tegen haar hebt gezegd hoe jij over de situatie denkt en dat je haar hebt verteld dat je haar niet kwijt wil. Wat ons opvalt is dat je vriendin zegt dat ze veel moeite heeft gedaan om zich ‘omhoog te werken’. Zo werkt vriendschap natuurlijk niet, want voor een vriendschap hoef je je niet omhoog te werken. Populaire groepjes zijn natuurlijk hartstikke interessant, maar misschien moet zij zich wel afvragen of dit échte vriendschap is. Dit is misschien lastig om dit aan je vriendin te vertellen, zonder dat jijzelf jaloers overkomt, maar wel erg belangrijk voor jullie vriendschap. Als ze echt goede vriendinnen is geworden met het andere groepje moet je dit accepteren en ervoor zorgen dat jullie natuurlijk ook goede vriendinnen blijven. Er veranderen nou eenmaal dingen in het leven. Er gaan nog genoeg periodes plaatsvinden voor jullie beiden waarin jullie nieuwe mensen leren kennen en nieuwe vriendschappen sluiten. Om te zorgen dat jullie vriendinnen blijven is het belangrijk om haar nog genoeg te spreken en elkaar te blijven zien, zodat jullie weten wat er in elkaars leven speelt. Dit moet natuurlijk wel wederzijds blijven.

Heel veel succes.

Liefs,
Girlscene.

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Must reads 👀