Real life

Girls Issues #16: ‘Mijn puistjes gaan maar niet weg’

Redactie
girls-issues-16

Heb je ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super gênante vraag? Say no more! Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je Girls Issues. 

Girls Issues: ‘Mijn puistjes gaan maar niet weg’

Danique (19) heeft last van puistjes die niet weggaan.

Hoi Girlscene,

Ik heb heel erg last van puisten, maar bij mij komt het niet door de puberteit. Misschien komt het door de genen van mijn vader. Ik heb medicijnen en speciale crèmes geprobeerd en maak mijn gezicht drie keer op een dag schoon, maar het wordt maar niet minder. Weten jullie wat ik moet doen?

Liefs Danique

Lees ook:
Girls Issues #15: ‘Ik vind het moeilijk om nieuwe vriendinnen te maken’

Lieve Danique,

Puistjes zijn heel vervelend en het kan je erg onzeker maken. Je geeft aan dat je je huid drie keer per dag reinigt. Je huid reinigen is heel belangrijk, dat heb je helemaal goed, maar ‘s ochtends en ‘s avonds moet voldoende zijn.

Ook zijn er veel tips die niet alle meiden weten of geen rekening houden, Denk je dat het met erfelijke factoren te maken heeft, omdat je vader ook (nog steeds) last heeft van een onzuivere huid? Overweeg dan eens om met een dermatoloog te praten, zij houden zich namelijk dagelijks bezig met huidproblemen en hebben mogelijk een oplossing voor jou! In de tussentijd zijn er altijd nog make-up trucjes om je puistjes te verbergen of juist de nadruk op iets anders in je gezicht of kleding te leggen.

Succes!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issues’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.​