Beauty

Girls Issues: Mijn puistjes gaan maar niet weg

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die alles al heeft geprobeerd, maar niet van haar puistjes afkomt.

Hoi Girlscene,

Ik heb heel erg last van puisten, maar bij mij komt het niet door de puberteit. Misschien komt het door de genen van mijn vader. Ik heb medicijnen en speciale crèmes geprobeerd en maak mijn gezicht drie keer op een dag schoon, maar het wordt maar niet minder. Weten jullie wat ik moet doen?

Liefs,
Ndella
 

Beste Ndella,

Puistjes zijn heel vervelend en het kan je erg onzeker maken. Je geeft aan dat je je huid drie keer per dag reinigt. Je huid reinigen is heel belangrijk, dat heb je helemaal goed, maar ‘s ochtends en ‘s avonds moet voldoende zijn. Ook zijn er veel tips die niet alle meiden weten of geen rekening houden, deze lees je bijvoorbeeld hier. Je geeft niet aan hoe oud je bent, maar in de puberteit is bijna niemand puistvrij. Dus weet je wel zeker dat het niet door de puberteit komt? Denk je dat het met erfelijke factoren te maken heeft, omdat je vader ook (nog steeds) last heeft van een onzuivere huid? Overweeg dan eens om met een dermatoloog te praten, zij houden zich namelijk dagelijks bezig met huidproblemen en hebben mogelijk een oplossing voor jou! In de tussentijd zijn er altijd nog make-up trucjes om je puistjes te verbergen of juist de nadruk op iets anders in je gezicht of kleding te leggen.

Succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl