Lifestyle

9 soorten speelgoed die je sinds de jaren ’90 niet meer hebt gezien

Zet de tv aan op Disney XD of Nickelodeon en je wordt tijdens de pauzes overladen met reclames over speelgoed. Dat is in al die jaren in ieder geval nog niet veranderd. Maar het speelgoed zelf is wel heel anders dan dat wij vroeger hadden. Zou je al het speelgoed uit de jaren ’90 eigenlijk nog wel herkennen? Lees snel verder om erachter te komen! 

Weet jij nog waar je vroeger allemaal mee speelde? Of het speelgoed wat je vroeger van je broer of zus ‘leende’? Dan herken jij vast wel een aantal soorten speelgoed op onze lijst. 

Tamagotchi
Wie heeft een huisdier nodig met de Tamagotchi?! Dat was de mentaliteit in ieder geval van alle kinderen die geen huisdier hadden maar dat wel wilden. Maar ook bij kinderen die wel al een hond of kat hadden was het virtuele huisdiertje favoriet. De Tamagothi was een kleine spelcomputer met een beestje waar je voor moest zorgen. Het is overgewaaid uit Japan en razend populair geworden onder kinderen over de hele wereld tijdens de jaren ’90. 

Game Boy Color
Nog veel beter dan de eerste versie van de Game Boy was de Game Boy Color! Veel meiden pikten gewoon de Game Boy van hun broertje in, maar de echte liefhebbers spaarden voor hun eigen. 

Flippo’s en knikkers
Deze twee rages hebben waarschijnlijk wel het langst geduurd. Misschien wel omdat ze allebei goedkoop waren en perfect om mee buiten te spelen. 

Baby Born
Een pop die net zoveel verzorging nodig heeft als een echte baby? Dat was de Baby Born! Geliefd bij bijna elk meisje tijdens de nineties. 

Barbie
Als we het over poppen hebben kunnen we Barbie natuurlijk niet vergeten. Deze ware modepop bestaat veel langer dan wij, maar was bij onze generatie nog steeds net zo geliefd. Daarbij blijft Barbie maar in nieuwe uitvoeringen komen. Er is dus altijd wel een unieke Barbie die iedereen wil. 

Polly Pocket
Een pocket size speelgoedhuisje met kleine poppetjes? Wie wilde dat nu niet! Zeker in de tijd dat er nog geen smartphones bestonden was dit het ideale speelgoed voor onderweg. In de auto, bijvoorbeeld, op weg naar Spanje of Frankrijk tijdens de zomervakantie. Jammer genoeg was het verliezen van minstens één van die kleine poppetjes onvermijdelijk. 

Trolls
Afgelopen jaar hebben ze er een film van gemaakt maar in de jaren ’90 hadden we alleen het rare poppetje nog. Spaarde jij de Trolls ook in alle gekke haarkleuren die er waren?

Poo-Chi
Nog een huisdier! Alleen dit keer is hij niet alleen op een scherm te zien. Nee, de Poo-Chi was een echte robothond. Gelukkig hoefde je deze hond niet zelf op te voeden of af te richten: hij luisterde al gelijk naar je. Totdat zijn batterijen op waren natuurlijk…

Furby
Nummer één op het verlanglijstje van ieder kind was natuurlijk de Furby. Inmiddels heeft het gekke pratende beestje een comeback gemaakt: hij kan tegenwoordig Nederlands praten en heeft displays voor ogen waar je precies ziet wat hij wil, vindt en voelt. Maar vroeger moesten we het nog met de Engels pratende Furby doen die alleen zijn ogen open en dicht kon doen. Wel was hij ook toen al super schattig. 

Lees ook:

Bron
Beeld: iStock