Lifestyle

Met deze 9 tips overleef je deze winter

Het gevoel alsof je handen eraf vriezen, voeten die niet meer warm lijken te worden en traanogen op de fiets… Ja meiden, het is nu écht winter. Hoewel wij wel weer toe zijn aan zon, rokjes en slippers moeten we nog even doorbijten. Gelukkig hebben wij heel veel tips voor je verzameld waarmee de koude winter een stukje dragelijker wordt.

1. Kleed jezelf goed aan
Dit klinkt natuurlijk meer dan logisch, maar wij hebben vast allemaal weleens meegemaakt dat we toch stonden te bibberen in de kou. Dus wees altijd goed voorbereid. Draag een panty onder je broek of schaf een thermolegging aan.

2. Draag geen skinny jeans
Ben jij fan van skinny’s? Je lichaam zorgt voor warmte, maar kan dit niet vasthouden met een strakke broek. Juist een wijdere broek geeft ruimte om warmte te laten ontstaan, dus trek die mom jeans maar uit de kast.

3. Voorkom koude voeten
Last van koude voeten in de winter, maar wil je toch die sneakers aan? Leg dan een wollen zooltje in je schoen, dat loopt ook nog eens super comfy.

4. Statisch haar
Staat jouw haar ook alle kanten op als het vriest of ontstaan er stroomschokjes als je een wollen trui uittrekt? Spuit een heel klein beetje haarlak in je haar om statische lokken te voorkomen.

5. Douche niet te warm
Het is natuurlijk hartstikke verleidelijk om de douche een tikje warmer te zetten, maar bedenk wel dat na de hete douche de kou extra heftig is wanneer je eronder vandaan stapt.

6. Koop een kruik
Kom je moeilijk in slaap omdat het wel -20 lijkt op je kamer? Koop dan een kruik, zodat je voetjes lekker warm worden. Dan wordt je lichaam ook vanzelf warm.

7. Vitamine D
Wat ons betreft mag de zon wel weer terugkomen, maar helaas laat hij zich nog niet zo vaak zien. Probeer daarom áls hij er is, hier optimaal gebruik van te maken. Slaap bijvoorbeeld niet te lang uit of maak een ochtendwandeling zodat je de meeste kans hebt op zonlicht.

8. Stop met zeggen dat je het koud hebt
Want als je er constant aan denkt, dan let je er ook op. Focus niet constant op die kou maar op andere leuke dingen, zodat je de kou even vergeet.

9. Boek alvast een vakantie
Door een vakantie te boeken waan je jezelf alvast op een strandbedje tussen de palmbomen. Dat geeft je toch wel even een heerlijk gevoel en natuurlijk een goed vooruitzicht.

Must reads 👀