Lifestyle

Wat je nooit hebt durven vragen over zijn piemel

Het blijven maar rare dingen, die piemels! Je hoort er van alles over en jongens scheppen er graag over op. Maar wat is er nou echt allemaal van waar? En hoe zit het allemaal precies? Girlscene legt het allemaal aan je uit! Wij beantwoorden 8 kwesties over piemels die je nooit hebt durven vragen, maar wel graag zou willen weten. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder! 

Hoe voelt een erectie? 
De meeste jongens beschrijven het gevoel van een erectie hebben als zich heel vol en gevoelig voelen op een heel fijne manier. Maar dat is alleen als het op het goede moment gebeurt! Zeker in de puberteit krijgen jongens namelijk vaker erecties dan soms de bedoeling is. Dit kan voor aardig ongemakkelijke momenten zorgen.

Wat betekent het als een jongen ‘blauwe ballen’ heeft?
Misschien heb je de term in Amerikaanse films of series weleens gehoord: blue balls. Dit slaat op het feit dat de ballen van een jongen erg gevoelig worden als hij heel opgewonden raakt en een erectie krijgt, maar uiteindelijk niet klaarkomt. Hun ballen kunnen dan een heel lichte blauwe gloed krijgen voor even, vandaar de naam. Het gevoel dat een jongen daarbij ervaart is per persoon verschillend, maar nooit erger dan een beetje irritant. Het doet zeker niet echt pijn en geloof dus ook nooit een jongen die dat claimt. Daarbij kan hij zelf makkelijk met het probleem dealen. Dus laat je nooit overhalen om alleen om deze reden seks met iemand te hebben!

Als een jongen geen erectie krijgt terwijl jullie bezig zijn, betekent dat dan dat hij je niet leuk of sexy genoeg vindt? 
Zeker als jullie lang bezig zijn voor de penetratie begint is het helemaal niet raar als een jongen niet constant een erectie heeft. Dit is heel normaal en juist ook beter. Ook als hij uiteindelijk helemaal geen erectie krijgt hoeft dit echt niet te betekenen dat hij je niet leuk vindt. Dat het lang duurt voordat hij een erectie krijgt of dat het helemaal niet gebeurt kan vanwege allerlei redenen. Maar vaak is het gewoon omdat hij zenuwachtig is. Je hoeft je hier dus echt niet onzeker over te voelen. 

Wat zijn natte dromen? 
Een jongen heeft elke 24 uur gemiddeld elf erecties, waarvan negen tijdens het slapen. Sommige van die nachtelijke erecties brengen ook een orgasme teweeg. In tegenstelling tot wanneer een meisje dit overkomt, worden jongens de volgende dag wakker met wat bewijsmateriaal hiervan. Daarom noemen we dit natte dromen (wet dreams in het Engels). 
 

Waarom maken jongens zich altijd zo druk over de grootte van hun piemel?
Dit heeft veel te maken met de mythe dat een ‘grote heer’ hebben voor betere seks zorgt. Dit in combinatie met de neiging van jongens om overal de beste in te willen zijn zorgt voor deze obsessie met de maat van hun piemel. Daarbij helpt het feit dat de gemiddelde porno-acteur veel groter geschapen is dan normaal ook niet. Hierdoor krijgen de meeste jongens namelijk onrealistische verwachtingen en worden ze onzeker als ze denken niet aan deze verwachtingen te voldoen. 

Maken condooms de seks echt slechter?
Sommige jongens claimen dat de seks minder goed en intens voelt als ze een condoom om hebben. Héél vroeger was dit misschien zo, maar tegenwoordig zijn condooms zo goed en dun dat er geen verschil in zit. Geloof dus nooit een jongen die dit zegt en het daarom liever onveilig doet. 

Heeft een jongen een erectie nodig voor seks?
Eigenlijk niet, maar het maakt alles wel een stuk makkelijker. Daarbij is een condoom om krijgen en omhouden bijna onmogelijk als hij geen erectie heeft. 

Kan een piemel breken?
Zoals we al eerder schreven in dit artikel, kan ook een piemel breken. Er zit natuurlijk geen bot in de piemel die kan breken, maar het te ver buigen van zijn kleine heer als ‘ie stijf is kan echte schade teweeg brengen. 

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock