Food

4 tweepersoonsmaaltijden die je minder dan €5 kosten

Op zoek naar lekkere recepten voor jou en een vriendin? Of misschien wel voor een date? Dan heb je vast wel gemerkt dat heel veel goedkope recepten voor vier personen zijn. Daarom is Girlscene op zoek gegaan naar een aantal heerlijke recepten voor goedkoop avondeten voor twee personen. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder voor vier tweepersoonsmaaltijd recepten van 5 euro of minder!

Girlscene heeft vier maaltijden in petto die perfect zijn voor twee personen en per maaltijd kost het 5 euro of minder. Sommige recepten hebben bij bepaalde ingrediënten geen hoeveelheden. Dan maakt het niet uit hoeveel je gebruikt. Je kunt zelf uitproberen wat jij het lekkerste vindt. 

Pasta pesto kip 
Ingrediënten:
– Kipfilet 
– Penne
– Kaas
– Kookroom
– Pesto
– 1 paprika
– Halve courgette

Recept:
Zet een kookpan met water op hoog vuur, doe er een ruime hoeveelheid pasta bij en kook zoals de instructies op de verpakking aangeven. Snijd ondertussen de kipfilet, paprika en courgette in blokjes. Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak eerst de stukjes kipfilet. Wanneer deze gaar zijn doe je de courgette en paprika stukjes erbij. Bak alles nog een paar minuten langer en voeg dan de pasta toe aan de koekenpan. Daarna doe je gelijk de kookroom en de pesto erbij terwijl je het vuur weer even wat hoger zet. Kook alles door totdat jij het precies goed vindt en voeg de kaas pas toe als de pasta op de borden ligt.

Maaltijdsalade met bulgur en falafel
Ingrediënten:
Bulgur
– Citroensap
Hummus
– Halve courgette
Falafelballetjes
– Peper en zout
– Halve groentebouillontablet

Recept:
Kook de bulgur zoals de aanwijzing op de verpakking, alleen dit keer met een halve tablet groentebouillon in het water. Laat goed afkoelen in een kom wanneer het klaar is. Meng de hummus, wat olie, citroensap, peper en zout door de bulgur. Snijd daarna de courgette in plakjes en bak in een grillpan terwijl je de falafelballetjes in een koekenpan bakt. Voeg de courgette en falafalballetjes toe aan de bulgur en je vegetarische maaltijdsalade is klaar. 

Broccolisoep en pitabroodjes met shoarma
Ingrediënten:
– 1 kleine ui
– 1 kleine zoete aardappel 
– Halve groentebouillontablet 
– 300 gram broccoli
– Kookroom
Pitabroodjes
– Shoarmavlees 

Recept:
Zet een pan met een halve liter water en een halve tablet groentebouillon op hoog vuur. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd het in blokjes. Was de broccoli en snijd het in blokjes nadat je de stronk eraf hebt gehaald. Snijd tot slot de ui in kleine stukjes. Doe de zoete aardappel, broccoli en ui in de pan wanneer het water aan de kook is. Laat alles 12 minuten doorkoken. Bak ondertussen het vlees in een koekenpan en verwarm de pitaboordjes in een broodrooster of de oven. Zijn de groentengaar? Dan haal je de pan van het vuur en pureer je het mengsel met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg wat kookroom toe (zoveel jij lekker vindt) en je bent klaar! 

Broodjes met kipshoarma 
Ingrediënten:
– Pitabroodjes
Kipshoarma
– Sla
– 1 tomaat
– Saus naar keuze

Recept:
Zet een koekenpan met olie of boter op hoog vuur. Bak hier de kipshoarma in gaar. Spoel ondertussen de tomaat en de sla af onder de koude kraan. Snijd de tomaat in plakjes en de slabladen in reepjes. Verwarm de pitabroodjes in de oven of in een broodrooster. Snijd de broodjes open als ze klaar zijn en leg je het vlees, de tomaten en de sla erin. Nog een beetje saus erbij et voilà!

Lees ook: 

Bron, bron

Beeld: iStock

Must reads 👀