Lifestyle

SOS! Dankzij deze tips word je deze winter niet ziek

Verkoudheid, keelpijn, griep… De winter zit voor veel mensen vol met kwaaltjes die super irritant zijn. Maar om nu bij elke hoest en nies gelijk een paracetamol of ibuprofen te nemen is ook niet fijn. Op de lange termijn werkt dat zelfs juist tegen je. Daarom heeft Girlscene een aantal natuurlijke gezondheidstips tegen winterkwaaltjes voor je op een rij gezet! 

Wat is beter dan genezen? Voorkomen natuurlijk! Girlscene heeft allerlei tips en trucs op een rij gezet hoe jij je weerstand sterker maakt en zo gezonder de winter doorkomt. 

Niet te warm binnen
Het is verleidelijk, maar voor zowel het milieu als jouw weerstand is het goed om de verwarming in de winter niet te hoog te zetten. Het verschil tussen binnen en buiten wordt dan namelijk te groot en daardoor ben je vatbaar alleen voor griep en andere kwaaltjes. 

Meer rust en slaap
Ben jij een echte koukleum? Dan merk je vast wel dat je het in de winter vaak nog sneller koud hebt als je moe bent. Het is daarom ook juist in de winter belangrijk om de tijd te nemen voor je rust en elke nacht voldoende te slapen. Beter voor je weerstand en beter voor je energieniveau. 

Regelmatig bewegen
Heb je een heel zwakke weerstand? Dan is het juist goed om te blijven bewegen in de winter. Daar bedoelen we sporten in de sportschool mee, maar ook fietsen en wandelen. Het is beter om elke dag een beetje te bewegen dan één keer per week keihard te gaan sporten en de rest van de dagen niet. Bouw het ook rustig op zodat je lichaam tijd heeft om te wennen.

Handen wassen
Was jij je handen weinig? Dan is nu het moment om dat een stuk meer te gaan doen. Door je handen minstens vijf keer per dag te wassen met een goede zeep geef je je immuunsysteem een enorme boost. Maar let op: twintig keer per dag wassen is dan weer overdreven. 😉

Wees sociaal 
Wist je dat mensen met veel vrienden gemiddeld gezonder zijn? Door veel sociale dingen te doen en hechte vriendschappen op te bouwen ga je namelijk stress tegen. Dus veel afspreken met je vriendinnen en meer aan groepsactiviteiten meedoen is juist goed voor de gezondheid! 

Veel thee drinken
Na water is thee het beste drankje voor een goede gezondhied. Super fijn om in de winter met zo’n warme kop thee in je handen en een zachte deken op de bank te relaxen. Daarbij heb je verschillende soorten thee die helpen tegen bepaalde kwaaltjes. 

Waar thee allemaal goed voor is:
Kamillethee is een natuurlijke ontstekingsremmer en helpt tegen een zere keel. 
Gemberthee is dé oppepper voor de ochtend en versterkt je immuunsysteem.
Pepermuntthee werkt goed tegen maagproblemen.
Zoethoutthee is perfect voor als je keel echt heel veel pijn doet.
Citroenmelisse thee helpt tegen stress en is jouw redmiddel als je niet kan slapen.
Brandnetel hee is ook een natuurlijke ontstekingsremmer en werkt goed tegen seizoensgebonden allergieën. 
Mariadistel thee werkt als een oppepper voor je lever en is dus perfect als je een kater hebt. 

Vlierbessen
Van deze bessensoort wordt vaak siroop en honing gemaakt. Het werkt goed tegen de beginnende griep en is verzachtend voor de keel. Perfect voor in de thee! 

Zink
Voel je de griep al opkomen? Of zijn er veel mensen om je heen die verkouden zijn? Dan is zink jouw redmiddel. Van alle verschillende mineralen die je in voeding tegenkomt geeft deze de grootste boost aan je weerstand. Bij de meeste drogisterijen koop je zink in tabletvorm

Lees ook:

Bron, bron, bron, bron

Beeld: iStock

Must reads 👀