Lifestyle

De 12 irritantste mensen in het OV die jij vast ook weleens bent tegengekomen

Het OV is nooit een pretje tijdens de spits. Het is druk en iedereen zit of staat in elkaars personal space. ‘s Ochtends is iedereen nog maar half wakker en ‘s avonds is iedereen moe van een lange dag. Het enige wat je dan wil is niet gestoord worden en zo snel mogelijk thuis zijn. Maar er zijn altijd een aantal irritante mensen die dat onmogelijk maken…

Girlscene zet 12 van de vervelendste en irritantste mensen in het OV op een rij die we allemaal weleens tegen zijn gekomen. De ene wat vaker dan de ander. 

1. Mensen met overdreven veel parfum of deo op
Of de geur nou lekker is of niet: mensen met te veel parfum of deo op zijn nooit fijn om naast je te hebben in het OV. Zeker als het ‘s ochtends is en je je na één vleugje in te ademen al misselijk voelt. 

2. Mensen die niet stil zijn in de stiltecoupé
Niks is irritanter dan mensen die hard gaan praten in de stiltecoupé als je tijdens een lange reis aan school probeert te werken. Vooral als er gewoon meer dan genoeg plek is in de andere coupés. 

3. Mensen die de poortjes over de rooie laten gaan
Of het nu is omdat ze stil staan om op het schermpje te checken hoeveel de reis kostte of omdat ze weer eens het verkeerde pasje bij het uitchecken hebben gebruikt… Er is altijd wel één iemand die het alarm van de poortjes bij de metro of trein laat afgaan. 

4. Mensen die zweten
Parfum en deo van andere mensen te sterk ruiken is niet fijn, maar iemand die naar zweet ruikt is nog erger. 

5. Mensen die graag muziek en filmpjes hard op beluisteren
Waarom een koptelefoon of oortjes gebruiken als je telefoon een speaker heeft? Mensen met dit motto zijn heel irritant in het OV, want ze forceren iedereen mee te genieten van hun muziek en filmpjes. 

6. Mensen die eten
In de bus en de tram mag het niet, maar in de metro en de trein gebeurt het maar al te vaak: mensen die eten tijdens de reis. Soms is dit niet zo erg, maar meestal zijn de geuren en geluiden niet fijn. Of het nou is omdat het zo lekker ruikt dat je er zelf super honger van krijgt of het zo vies is dat je er spontaan misselijk van wordt. 

7. Stelletjes die heel klef zijn
Oké, heel leuk allemaal dat mensen über verliefd zijn en niet van elkaar af kunnen blijven (zelfs niet in een drukke tram of metro). Maar het zorgt wel voor ongemakkelijke situaties waar je vroeg in de ochtend of ‘s avonds na een lange dag niet op zit te wachten. 

8. Toeristen die niet weten waar de uitgang is
Of het nou om het treinstation gaat of the one way uitgangen van de Amsterdamse trams: toeristen hebben altijd moeite met de weg te vinden in het OV. Heel vervelend als ze weer eens in de weg staan en je haast hebt. 

9. Mensen die precies na de deuren stil staan
In de tram en metro heb je vaak mensen die gelijk stil staan zodra ze binnen zijn terwijl er alle ruimte is om door te lopen. Super onhandig voor de mensen die achter deze persoon lopen en ook gewoon naar binnen willen.

10. Dronken mensen
Moet jij weleens heel vroeg in de ochtend met het OV reizen? Dan kom je zeker in het weekend weleens mensen tegen die terug komen van uitgaan en hun ‘afterparty’ graag op de weg naar huis al beginnen. 

11. Mensen die in slaap vallen
Okay, op zich is dit niet zo erg… totdat hij of zij gaat snurken! Of nog erger: het is iemand die naast je zit en diegene leunt tegen je aan. 

12. Mensen die hun nagels gaan knippen tijdens de reis
Deze komen niet veel voor, maar zijn extra vervelend wanneer je ze wel een keertje voor je hebt. Nagels knippen doe je thuis maar! 

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock

Must reads 👀