Food

Om je vingers bij af te likken: zo maak jij jouw eigen pizzaburger

Je kent hem vast van de reclames op tv: de pizzaburger! Misschien heb je hem zelfs wel eens gegeten. Maar er gaat natuurlijk niks boven iets zelf maken in plaats van alleen opwarmen. Daarom heeft Girlscene een heerlijk recept voor je opgezocht hoe je dat moet doen. Verras je vrienden met deze heerlijke en originele maaltijd. Maar kijk uit: je raakt er binnen de kortste keren verslaafd aan.

Ben jij dol op de pizzaburger of heb je hem altijd eens uit willen proberen? Dan is dit nu je kans! Girlscene geeft je een heel makkelijk recept voor het maken van vier pizzaburgers. 

Wat heb je nodig?
– 500 gr gehakt
– 2 teentjes knoflook
– Zeezout
– Peterselie
– Zwarte peper
– Olijfolie
– 4 plakjes mozzarella
– 8 plakjes pepperoni of salami
– Tomatensaus voor pizza
– 4 hamburgerbroodjes
– 2 eetlepels gesmolten boter
– 2 eetlepels knoflookpoeder
– 1 theelepel Italiaanse kruiden
– Geraspte parmezaanse kaas

Het recept voor vier pizzaburgers
Stap 1: 
Doe het rooster in het midden van de oven en verwarm hem voor op 175 graden. 
Stap 2:
Pak een ruime kom en doe er het gehakt en de peterselie in. Pers de teentjes knoflook er ook over uit. Mix het allemaal door elkaar: eerst met een spatel en vervolgens met je handen. Kneed het gehakt in vier hamburgers van ongeveer dezelfde grootte. Bestrooi alle hamburgers met peper en zout aan beide kanten. 
Stap 3: 
Verhit de olie in een ruime koekenpan op een medium heet vuur. Leg het vlees in de pan wanneer hij warm genoeg is en bak ze in een paar minuten gaar. Zet het vuur laag en doe de tomatensaus bij het vlees in de pan. Leg ook de plakken mozzarella en pepperoni/salami op de hamburgers in de pan. Bedek de pan met een deksel en laat het allemaal nog een paar minuten op het laagste vuur doorkoken (tot de kaas goed gesmolten is).
Stap 4: 
Snij ondertussen de hamburgerbroodjes door midden en bestrijk de binnenkanten met gesmolten boter. Besprenkel vervolgens de binnenkanten met knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en geraspte parmezaanse kaas. Leg ze op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Laat ze ongeveer 10 minuten bakken (totdat ze mooi goudbruin zijn).
Stap 5: 
Leg elke hamburger met kaas die je gemaakt heb met op elk broodje met wat van de saus uit de pan. Klaar!

En nu genieten maar…

Lees ook: 

Bron

Beeld: iStock

Must reads 👀